Mainos

Outokummun tehtailla lakkoja

Harjavalta Outokumpu Metalsin työläiset aikovat pistää yhtiönsä johdon lujille. Kunnossapidon ja päivävuoron työntekijät aloittivat lakon jo viime torstaina. Tänään muut työntekijät päättivät koko tehtaan tuotannon ajamisesta alas. Lakko jatkuu torstai-iltapäivään, jolloin työntekijöillä on seuraava kokous.

Riita johtuu yhtiön pyrkimyksestä antaa oheistoiminnot ulkopuolisille yrittäjille. Siinä mallissa Outokumpu keskittyisi pelkkään metallien jalostukseen. Harjavaltalaiset saivat tukea tänään useiden Outokumpu-konsernin työntekijöiltä eri puolilta maata. Pori Copperissa vuorot lopettivat työt neljän tunnin jälkeen. Puoliltapäivin tyhjenivät työpaikat Kokkolassa, Tornion Chromessa ja Polaritissa ja Pietarsaaren Jarossa.

-Työntekijät ymmärtävät, että tässä on kyse heille kielteisestä henkilöstöpolitiikasta, kommentoi Harjavallan pääluottamusmies Jari Myllykoski omiensa saamaa myötätuntoa.

Myllykosken mukaan turhautuneisuus on Harjavallassa nyt erityisen korkealla, kun työnantaja hylkäsi heidän tekemänsä 20 miljoonan markan säästöesitykset. Niillä oli tarkoitus kompensoida toimintojen ulkopuolisille antaminen.

-Me menimme poikkeuksellisen pitkälle periaatteellisella tasolla. Nyt väki on epävarmassa tilassa ja pettynyttä. Meille vain vastattiin, että esitys ei sovin pitkän aikavälin ohjelmiin, perusteli Myllykoski työntekijöiden mielialoja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.