Mainos

Outokummun Porin kupariyksikkö yt-neuvotteluihin

Outokummun Poricopper-kupariyksikössä Porissa on aloitettu yt-neuvottelut, jotka koskevat n. 200 henkilöä. Yhtiön mukaan vähennysten syynä on kuparituotteiden heikentynyt kysyntä.

Maailmanlaajuinen kysynnän heikkeneminen on vähentänyt merkittävästi myös kuparituotteiden kysyntää Euroopassa. Kilpailutilanne on kiristynyt ja johtanut koko alan kannattavuustason laskuun. Vaikutus on näkynyt myös Outokummun Copper Products -liiketoiminta-alueen Eurooppa-divisioonan heikkona tuloskehityksenä. Divisioonan kannattavuuden palauttamiseksi hyvälle tasolle on yhtiössä päätetty aloittaa useampikohtainen parannusohjelma, joka johtaa myös henkilöstön vähentämistarpeeseen noin 260 henkilöllä eli 13 %.

Euroopassa kuparituotteiden kysyntä on vähentynyt asiakasteollisuuksissa, muun muassa rakentamisessa sekä sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa. Ylitarjontatilanteeseen ja kiristyneeseen hintakilpailuun on vaikuttanut myös telekommunikaatioteollisuuden syvä lama ja raha-aihioiden kysynnän voimakas lasku Euroopan rahauudistuksen jälkeen sekä vähentynyt investointiaktiviteetti. Lisäksi vienti Euroopan ulkopuolelle on laskenut.

Keskeisiä kohtia kannattavuuden parantamisohjelmassa ovat tuottavuuden nostaminen sekä tuotevalikoiman uudistaminen lisäämällä tuotteiden jalostusastetta. Tavoitteena on myös tehostaa ja modernisoida markkinointi-, myynti- ja hallintotoimintoja sekä panostaa parempaan asiakasyhteistyöhön. Kannattavuuden parantamisohjelma johtaa myös henkilöstön vähentämistarpeeseen. Koko Eurooppa-divisioonan osalta tämä koskee noin 260 henkilöä. Heistä noin 200 työskentelee divisioonan suurimmassa yksikössä Outokumpu Poricopper Oy:ssä Porissa, jossa on tänään aloitettu sekä työntekijöitä että toimihenkilöitä koskevat yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut. Outokumpu pyrkii tarjoamaan vaihtoehtoista työtä konsernin muilta toimipaikoilta mahdollisuuksien mukaan. Toiminnan tehostamistoimenpiteet alkoivat jo vuoden 2002 aikana, jolloin henkilöstö divisioonan suomalaisissa ja muissa yksiköissä väheni 100 henkilöllä eli noin 5 %:a.

(MTV3)

(Talousuutiset 23.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.