Mainos

Outokummun metalliseos EU:n uusiin kolikoihin

EU:n uusi raha alkaa muotoutua. EU-maiden rahaministerit pääsivät eilisiltana sopuun uusien kolikoiden materiaalista. Kiistaa on käyty siitä, voidaanko kolikoissa käyttää nikkeliä. Rahaministerielle esiteltiin Luxemburgissa myös ehdotuksia uusien EU-kolikoiden ulkonäöstä.

EU:n rahaministerit ovat päätymässä siihen, että kolme tulevaa EU-kolikkoa tehdään nyt Outokummun valmistamasta nikkelittömästä seoksesta ja kolme muuta muusta nikkelittömästä raaka-aineesta. Asiasta kertoi valtiovarainministeri Sauli Niinistö myöhään eilen Luxemburgissa rahaministereiden tapaamisen jälkeen.

Lopullinen päätös tehdään sen jälkeen, kun on varmistettu, että kaikki voivat vapaasti valmistaa Outokummun Nordic Gold -seosta. Niinistön mukaan lisätietoja kaivataan lähinnä patenteista ja tekniikasta. Hänen mukaansa esteitä vapaalle valmistukselle ei ole. Kahdessa kolikossa kahdeksasta olisi hieman nikkeliä. Ruotsi on vaatinut, että kolikoissa ei saa olla lainkaan nikkeliä.

Rahaministereille esiteltiin myös kolikoiden suunnittelukilpailun satoa. Niinistön mukaan vaihtoehdoista muutama asetettiin etusijalle. Sarjoja oli kaikkiaan yhdeksän. Kolikkokilpailun tulokset julkistetaan viikon päästä Amsterdamissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.