Mainos

Outoja puuvarkauksia Kaakkois- ja Itä-Suomessa

Kaakkois- ja Itä-Suomessa on tapahtunut yhä enemmän selvittämättömiä puutavaravarkauksia. Tukkeja on kadonnut rekkalasteittain eri yhtiöiden välivarastosta.

Puuta on lastattu luvattomiin kuormiin viime kesästä lähtien. Aluksi Lappeenrannan seudulla, mutta nyt tapauksia on tullut ilmi Suonenjokea myöten. Lappeenrannan rikoskomisario Leevi Hakulisen mukaan varkauksia on ollut Itä- ja Kaakkois-Suomen alueella kaikkiaan 7-8 kappaletta.

Varkaudet ovat tuttuja myös Metsäliiton Lappeenrannan piiripäällikkö Jari Makkoselle.

- Meiltä on viety tukkipuuta, mäntytukkia ja kuusitukkia. Puut ovat hävinneet yön tunteina, joskus hiljaisina hetkinä, Makkonen kertoo.

Kyse ei ole mistään polttopuuvarkauksista. Välivarastoilta on kadonnut puuta rekkalasteittain, minkä vahvistavat myös poliisi saamat vihjeet. Poliisi ei toistaiseksi lähde arvailemaan tekijää tai tekijöitä, mutta rehellisisti puuta kuljettavilla on omat epäilynsä.

-He ovat varmaan joko ulkopaikkauntalaisia tai ulkomaalaisia, uskoisin, jotka käyvät täällä. Se on muoti-ilmiö, että yritetään saada helppoa rahaa, arvelee kuljetusyrittäjä Timo Olkkonen Savitaipaleelta.

- Tuskin näitä tällaisia määriä ihan kotitarpeeksi, vaan ne menevät johonkin jatkojalostuslaitokseen. Isoihin yhtiöihin ne eivät mene, vaan pienemmät jatkojalostusyhtiöt ovat kyseessä, Olkkonen jatkaa.

Lastillinen raakatukkeja maksaa noin 2500 - 3500 euroa. Kokonaishävikki on jo niin suuri, että yhtiöt ovat ryhtyneet tarkkailemaan tehostetusti puun kulkua kannolta tehtaille.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 28.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.