Mainos

Outo yhteensattuma - MTV Uutiset ennakoi Guggenheim-kilpailutyön

Eilen julkaistuista Guggenheim-arkkitehtuurikilpailun töistä yksi näytti oudon tutulta. Hyvin samanlainen oli jo julkaistu MTV Uutisten nettisivulla.

Kaikki 1 715 kilpailutyötä tuli eilen nähtäville Guggenheim Helsingin nettisivulle. Jokaisesta työstä on kaksi kuvaa ja esittelyteksti.

MTV Uutisten uutisgraafikko Ella Tontti katsoi kilpailutöitä jo eilen, mutta tänään hän keksi, miksi yksi työ vaivasi hänen mieltään. Se oli lähes samanlainen kuin hän oli piirtänyt jo tammikuussa 2012, kun Guggenheim-uutiseen tarvittiin kuvitusta.

Yläkuvassa oleva Tontin grafiikan ja kuvan yhdistelmä löytyi vielä hänen työkoneeltaan: se oli tehty 10.1.2012 ja julkaistu muun muassa huhtikuussa 2012 tässä Katajanokan tonttihanke -uutisessa.

Guggenheim-säätiö ei paljasta arkkitehtuurikilpailun suunnittelijoiden nimeä tai kansallisuutta tässä vaiheessa. Onko MTV Uutisten kuva jäänyt (suomalaisen) arkkitehdin alitajuntaan uutistamme vai onko kyse pelkästä sattumasta? 

Kilpailuun tuli töitä 77:stä eri maasta. Eniten kilpailutöitä lähetettiin Yhdysvalloista, Italiasta, Suomesta, Britanniasta, Ranskasta ja Japanista. 

Toimituksessa vitsaillaan nyt Tontille, että "osallistuit sitten arkkitehtuurikilpailuunkin". Eilen MTV:n toimitusjohtaja Heikki Rotko palkitsi Ella Tontin yhtenä kuukauden työntekijöistä.  Perusteluina oli muun muassa Tontin visuaalinen näkemys.

Guggenheim-arkkitehtuurikilpailussa jatkoon pääsevät työt julkistetaan 2. joulukuuta. Tuomaristo seuloo loppusuoralle pääsevät kuusi ehdotusta painottaen muun muassa suhdetta museotonttiin ja kaupunkikuvaan, kestävää suunnittelua  sekä toteuttamiskelpoisuutta.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.