Mainos

Outo teos puhuttaa turkulaislukioissa

Useiden lukioiden kanslioihin toimitetut uskonnollissävytteiset kirjat ovat aiheuttaneet hämmennystä Turussa. Turkkilaisen tekijän suuret kuvateokset ovat selkeästi evoluutioteorian vastaisia. Lähes joka lukiossa vastaanottajina ovat olleet rehtorit sekä biologian, uskonnon ja historian opettajat.

Kastun lukioon kirjat saapuivat eilen. Teos on kookas, painava, runsaasti kuvitettu ja englanninkielinen. Ihmetystä herätti myös se, että teokset oli osoitettu nimellä uskonnon, historian ja biologian opettajille sekä rehtoreille. Kirjat tuotiin saksalaisen kuljetuspalvelun kautta suoraan koulun kansliaan.

-Ensimmäiseksi huomiota kiinnitti se, että kirja on valtavan hieno, mutta sisällössä puhutaan Allahista ja profeetta Muhammedista. Siitä tuli sellainen tunne, että se on vastaisku johonkin, esimerkiksi meidän uskontoomme ja tietoihimme, sanoo Kastun lukion rehtori Pekka Mäkinen.

Kouluihin lähetetään usein muutakin uskonnollista materiaalia, kuten mormonin kirjaa tai koraania. Nyt lukioihin ilmestyneiden kirjojen kaltaisia ei ole kuitenkaan ennen nähty. Turun kaupungin lukio- ja aikuiskoulutuspäällikkö Esko Heikkosen mukaan tällaista materiaalia ei missään tapauksessa käytetä opetuksessa.

- Lähinnä katsotaan näitä kauniita fossiilinkuvia, mutta millään muulla tavalla tämä ei meidän opetukseemme vaikuta, sanoo Mäkinen.

Turkulaisopettajat eivät kuitenkaan ole ainoita. Samaista teosta on jo yli vuoden ajan lähetetty maailmanlaajuisesti kouluihin. Kustantaja löytyy Istanbulista, mutta mitään selitystä sen lähettämiselle ei paketin myötä tullut.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.