Mainos

Outo kiristystapaus kuohuttaa Australiaa - naamiomies hyökkäsi opiskelijatytön kotiin

Australiassa ja Yhdysvalloissa kirjoitetaan nyt suurin otsikoin "kauluspommikiristyksestä". Australialaismiestä syytetään vähintäänkin oudosta kiristysjutusta, jossa sydneläisen koulutytön kaulaan sidottiin hänen kotonaan pommi. Pommi osoittautui myöhemmin taitavasti tehdyksi väärennökseksi,

Elokuun 3. päivä yhdellä Sydneyn rikkaimmista kaupunginosista 18-vuotiaan Madeleine Pulverin kotiin tunkeutui naamioitunut mies. Hän laittoi naisen kaulaan pommilta näyttävän esineen ja käski naisen olla liikkumatta. Sen jälkeen mies lähti.

Poliisi oli ymmällään, ja lehdet kirjoittivat suurin otsikoin tapauksesta, jossa rikkaan perheen tyttö oli joutunut kummallisen hyökkäyksen kohteeksi.

Maanantaina poliisi pidätti 50-vuotiaan australialaisen liikemiehen Paul Douglas Petersin epäiltynä teosta. Mies pidätettiin Yhdysvaltojen Kentuckyssa, jossa hän oli ex-vaimonsa luona.

Uutiskanava CNN:n kertoo Petersin yrittäneen kiristää rahaa Pulverin perheeltä. Aidon näköisessä valepommissa oli kiinnitettynä lappu, jossa hän sanoi pommin räjähtävän, jos hänen ohjeitaan ei noudateta. Lisäksi kiristäjä oli pyytänyt perhettä kirjoittamaan hänen antamaansa sähköpostiosoitteeseen ja ja odottamaan lisäohjeita rahojen luovuttamiseksi. Poliisi pääsi miehen jäljille sähköpostiosoitteen avulla.

Madeleine Pulver kommentoi pidätystä huojentuneena eilen kotinsa pihalla, jossa media oli pitänyt leiriään lähes kaksi viikkoa.

– Tapahtuma oli hyvin epätodellinen. Olen hyvin huojentunut, että epäilty on saatu kiinni, sanoi Pulver.

Epäilty joutui eilen oikeuden eteen Yhdysvalloissa. Viranomaiset vaativat, että hänen oikeudenkäyntinsä siirretään Australiaan.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.