Mainos

Outi Ojala lisäisi etätyötä EU-parlamentissa

EU-parlamentin toiminnassa voitaisiin käyttää enemmän tietoverkkoja ja etätyötä, katsoo EU-parlamentaarikko Outi Ojala (vas.). Esimerkiksi parlamentin mietintöjen ja lausumien valmistelua ja niihin liittyvää keskustelua voitaisiin tehdä tietoverkkojen kautta.

-Tulevaisuudessa myös äänestykset voisi aivan mainiosti hoitaa kotikoneelta, jolloin napin painaminen onnistuisi helpommin ja halvemmalla kuin matkustamalla tuhansien kilometrien päähän Strasbourgiin, Ojala sanoi Tampereella, Vasemmistoliiton kesäkokouksen yhteydessä pidetyssä Tietoyhteiskunta-tapahtumassa. Tietoverkkojen avulla kokousmääriä voisi vähentää, käyttää niitä tehokkaammin avainkysymysten ratkomiseen ja nykyistä innovatiivisempaan keskusteluun, Ojala toteaa.

Ojala ei usko, että työvoiman liikkuminen maasta toiseen tulee merkittävästi lisääntymään sisämarkkinoiden myötä. Sen sijaan pitäisi miettiä, miten etätyön ja tietoverkkojen avulla voisi torjua tuotannon alueellista keskittymistä ja tasata alueellisia työttömyyseroja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.