Mainos

Ounasjoen tulvauhka hellitti Lapissa

Jääpato nostaa vedenpintaa Tornionjoessa. Pelastusviranomaiset ovat suojanneet jo kaksi asuinrakennusta muovilla.

Ounasjoen tulvatilanne on pysynyt hallinnassa Rovaniemellä. Lapin ympäristökeskuksen mukaan jäät eivät ole aiheuttaneet yön aikana veden nousua.

Eilen Ounasjoen tulvavesi uhkasi taloja Patokosken kohdalla Rovaniemellä, ja lisäksi tulvavalmiudessa oltiin Kittilän Kaukosessa. Asuinrakennukset kuitenkin tiettävästi säilyivät kastumiselta.

- Ounasjoen alaosalla Kaukosesta alas päin jäät ovat tulleet yön aikana Rovaniemen ohi ja ovat vielä tulossa osittain. Täällä ei ole mitään ongelmia, kertoo rakennuspäällikkö Kauko Haikola Lapin ympäristökeskuksesta.

Ounasjoen jäät ovat kuitenkin vielä paikallaan Kittilästä ylöspäin. Sinne ennustetaan virtaamahuippua viikonlopuksi.

Tulva uhkaa rakennuksia Pellossa

Tornionjoen nouseva vesi uhkaa rakennuksia Lapissa. Noin kymmenen kilometriä pitkä jääpato nostaa vedenpintaa Pellon kunnassa sijaitsevassa Turtolan kylässä viiden senttimetrin tuntinopeudella.

Jääpato muodostui Juoksengin ja Turtolan välille eilen iltapäivällä. Pelastusviranomaiset ovat suojanneet jo kaksi asuinrakennusta muovilla. Puolen päivän maissa tulvavesi oli lähimmän rakennuksen kivijalasta puolen metrin päässä. Rakennusten kellarit ovat veden vallassa, ja niitä tyhjennetään.

Tulvaveden vallassa on jo muun muassa kesämökkien rantasaunoja. Pelastusviranomaiset keskittävät resurssinsa asuinrakennusten pelastamiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.