Mainos

Ouluun tulleet pakolaiset suhteellisen hyväkuntoisia

Viimeyönä Oulun vastaanottokeskukseen saapuneet 50 albaanipakolaista ovat suhteellisen hyväkuntoisia. -He olivat väsyneitä, mutta kuitenkin iloisia ja tyytyväisiä, kertoo vastaanottokeskuksen johtaja Veikko Nevatalo.

Saimme heidät nopealla toiminnalla majoitettua ja rekisteröityä. Täällä jo entuudestaan asuvat albaanit olivat mukana vastaanottojärjestelyissä. He olivat valmistaneet tulijoille ensimmäisen aterian ja opastivat heidät sen jälkeen majoitustiloihin, vastaanottokeskuksen johtaja Veikko Nevatalo kertoi. Ouluun tulijoissa oli kymmenkunta perhettä. Heistä 35 oli aikuista ja 15 lasta. Mukana perheissä oli kuusi vanhusta ja neljä sylivauvaa. Pristinasta pakoon ajettu Qazim Pllashniku, 24, oli onnistunut samaan perheensä mukaan lähes kokonaisuudessaan.

-Vain sisar jäi miehensä kanssa Pristinaan. Mukana tänne pääsivät vanhemmat, veli ja setä, hän kertoi. Muiden tavoin myös heille oli tullut kiire lähteä kotoaan. -Meille tulivat kotiin 4. huhtikuuta naamioituneet ja aseistautuneet poliisit, jotka antoivat vain kymmenen minuuttia aikaa pakata. Sen jälkeen meidät ohjattiin junaan. Siellä oli myös osaksi naamioituneita puolisotilaallisia joukkoja ja he pahoinpitelivät ihmisiä. Pllashnikun mukaan Makedonian rajalla poliisit käyttäytyivät myös väkivaltaisesti. -Erottivat perheitä, hän vahvistaa. Pllashnikun suurin toive on päästä takaisin kotiinsa. -Yhteiselo serbien kanssa ei kuitenkaan onnistu enää Kosovossa, hän epäilee.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.