Mainos

Ouluun on saatu kymmenkunta uutta ict-alan yritystä

Oulu alkaa pikkuhiljaa nousta jaloilleen ict-alan viimekesäisen irtisanomisryöpyn jäljiltä. Oulun kaupungin liikelaitoksen BusinessOulun mukaan kaupunkiin on puolen vuoden aikana tullut kymmenkunta uutta yritystä muun muassa Norjasta, USA:sta, Taiwanista ja Saksasta.

Uusien yritysten lisäksi vapautuneita ict-ammattilaisia ovat palkanneet lukuisat jo ennestään Oulussa toimivat yritykset.  

- Meille on ollut positiivinen yllätys, että tänne on tullut niinkin iso määrä hyviä yrityksiä, BusinessOulun johtaja Juha Ala-Mursula sanoo.  

Microsoft ja Broadcom irtisanoivat Oulusta kesällä noin tuhat tieto- ja viestintäteknologian asiantuntijaa. Ala-Mursula kertoo, että heistä hieman yli puolet on saanut uuden työpaikan.   

Kokonaan ict-alan murros ei ole Oulussa kuitenkaan vielä ohi, Ala-Mursula huomauttaa.

Hän sanoo, että töitä täytyy paiskia muun muassa sen eteen, että uudet yritykset juurtuvat kaupunkiin ja pysyvät kilpailukykyisinä.

Myös työpaikkoja tarvitaan lisää: Oulun alueella on Ala-Mursulan mukaan noin 20 000 ihmistä ilman työtä. Ongelmana on erityisesti nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyys.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.