Mainos

Oulusta hävinneet kiinalaisnuoret taas kadoksissa

Neljä kiinalaisnuorta yritti toukokuussa paeta vastaanottokeskuksesta. Vantaan käräjäoikeus on hylännyt tänään nuorten matkanjärjestäjän syytteen törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä.

Oulun vastaanottokeskuksesta keväällä kadonneet kiinalaisnuoret ovat taas kateissa. Nuoret katosivat keskuksesta muutama päivä sitten.

Neljä kiinalaista nuorta katosi ensimmäisen kerran toukokuussa saavuttuaan turvapaikanhakijoina Oulun vastaanottokeskukseen. Heidän tarkoituksenaan oli ilmeisesti lähteä etsimään töitä Euroopasta. Yksi pojista napattiin Helsinki-Vantaan lentoasemalta, toinen poika ja kaksi tyttöä jäivät kiinni Helsingissä.

Nuorten aiempi matkanjärjestäjä, 46-vuotias singaporelaismies, on saanut tänään 60 päivää ehdollista vankeutta väärennettyjen passien hallussapidosta ja kuljettamisesta. Sen sijaan Vantaan käräjäoikeus hylkäsi syytteen kiinalaisnuorten törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä.

Epäilyksenä oli ensin, että noin parikymppiset nuoret olisivat olleet ihmiskaupan uhreja. Syyttäjä ei kuitenkaan löytänyt näyttöä ihmiskaupasta, koska nuoria ei ollut pakotettu matkantekoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.