Mainos

Oulussa todella tehtiin tutkimus tästä: Terasseilla oltiin kesäiltoina päihtyneinä

1:39

Oulun keskustan terasseilla toteutettiin tutkimus, jonka keskeisin anti on se, että terasseilla viihdytään päihtyneistä asiakkaista huolimatta. 

Jutun videolla voit palata kesäisiin tunnelmiin terasseilta. 

Oulussa toteutettiin terassitutkimus, jossa kuusihenkinen joukko arvioi keskustan terasseja. Vapaaehtoiset arvioijat vierailivat pareittain neljällätoista keskustan terassilla.

Tutkimuksen tulos ei ollut varsinainen yllätys. Sen mukaan terasseilta tavattiin yllättävän paljon päihtyneitä asiakkaita ja juopuneiden määrä lisääntyi edelleen illan pimetessä. 

Terasseilla kuitenkin viihdytään

Oulun kaupungin ehkäisevän päihdetyön yhdyshenkilön Sirpa Rytkyn mukaan tutkimuksen keskeisin anti kuitenkin on se, että terasseilla viihdytään. 

– Keskeisintä tässä tutkimuksessa on, että terassit ovat viihtyisiä ja alkoholittomiakin vaihtoehtoja on tarjolla hyvin, Rytky kertoo.

Vapaaehtoisten arvioijien ei tarvinnut kaivaa omaa kuvetta, sillä perjantai- ja lauantai-illoille sijoittuvan tutkimuksen juomat kustansi kaupunki. Rytky kuitenkin kertoo, että arvioijat nauttivat ainoastaan alkoholittomia vaihtoehtoja. 

– Ehdottomasti ainoastaan alkoholittomia, Rytky painottaa.

Tarkoituksena kehittää vastuullista anniskelua

Arvioijat kiinnittivät huomionsa erityisesti alkoholin anniskeluun, terassin viihtyisyyteen, turvallisuuteen sekä alkoholittomien juomien tarjontaan.

– Tutkimuksen tarkoituksena on kehittää vastuullista anniskelutoimintaa, Rytky kertoo tutkimuksen tekemisen taustoista. 

Rytky on tyytyväinen tutkimuksen tuloksiin, vaikka toista tutkimuspäivää haittasikin sade ja terassilla oli siitä syystä vähemmän ihmisiä. 

Asiakasarvioinnit perustuvat valtakunnalliseen ehkäisevän päihdetyön Pakka-toimintamalliin ja samanlaisia tutkimuksia on toteutettu muissakin kaupungeissa. Oulussa arviointi järjestettiin ensimmäistä kertaa ja se saa mahdollisesti jatkoa ensi kesänä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.