Mainos

Oulussa tehtiin arvokuljetusryöstö

Poliisin tutkinta keskittyy tällä hetkellä Oulun alueelle. Ryöstetyn rahankuljetussalkun rahat on teknisesti suojattu.

Kaksi nuorta miestä on ryöstänyt aseella uhaten rahankuljetusauton Oulussa. Ryöstö tapahtui Kespron noutotukun pihalla Äimärautiolla Äimäkuja 6:ssa noin kello 10. Kukaan ei loukkaantunut.

Ryöstäjät olivat pukeutuneet haalareihin sekä peittäneet kasvonsa hupulla. Ryöstö tehtiin, kun arvokuljetusyhtiö Loomis Suomen työntekijä oli palaamassa rahankuljetussalkun kanssa arvokuljetusautolle.

Saalis ei asianomistajan mukaan ole merkittävän suuri.

Useita silminnäkijähavaintoja

Tukun henkilökunta ei havainnut ryöstöä, mutta se tallentui kauppaliikkeen valvontakameroihin. Poliisi sai myös useita silminnäkijähavaintoja ryöstössä käytetyn auton liikkeistä. Silminnäkijät pystyivät kertomaan muun muassa auton merkin ja rekisterin, joka ei tallentunut videokameroille.

Ryöstöautossa oli ruotsalaiset rekisterikilvet, mutta arvokuljetusauton kuljettajan mukaan komennot antanut ryöstäjä puhui hyvää suomea. Keskusrikospoliisin Oulun yksikön rikosylitarkastajan Leila Melanderin mukaan ruotsalaiset rekisterikilvet eivät välttämättä merkitse mitään.

- Tutkintamme keskittyy vielä Ouluun eli käsityksemme on, että ryöstäjät ovat yhä Oulussa, Melander kertoo KRP:n ja Oulun poliisin tiiviistä tutkinnasta.

Hän ei tutkinnan tässä vaiheessa kerro tarkemmin ryöstöauton merkkiä tai muita yksityiskohtia.

Rahat teknisesti suojattu

Loomis Suomen toimitusjohtajan Harri Veijolan mukaan rahat on rahankuljetussalkussa teknisesti suojattu. Veijolan mukaan ulkopuolisen on lähes mahdotonta avata salkkua ilman, että sen sisältö tuhoutuu.

Keskoon kohdistuneet arvokuljetusryöstöt ovat harvinaisia.

- Tiedossani ei ole yhtään arvokuljetusryöstöä, kun olen työskennellyt täällä neljän vuoden ajan, kertoo Keskon riskienhallintajohtaja Juha Pietarinen.

Pietarisen mukaan Kesko on ulkoistanut arvokuljetukset useammalle toimijalle.

Poliisin ylijohto laajensi viime vuonna turvallisuusyhteistyötä rahankuljetusten turvaamiseksi. Poliisi, Suomen Pankki ja rahankuljetusyritykset aiotaan saattaa tarkasti perille toistensa toimintatavoista, jotta rikoksia voitaisiin ehkäistä.

Jo kolmas arvokuljetusryöstö vuoden sisään

Suomessa on tehty tänä vuonna kaksi rahakuljetusryöstöä. Ruotsissa arvokuljetusautojen ryöstöt ovat olleet riesana jo pitkään.

Viime lokakuussa mies pakotti Oulussa aseella uhaten arvokuljetuksia hoitavan yrityksen vartijan luovuttamaan Tokmanni-liikkeestä noudetun kassan.

Viime elokuussa kaksi naamioitunutta ryöstäjää iski arvokuljetusautoon Ålandsbankenin autotallissa Ahvenanmaalla. Tukholman käräjäoikeus vangitsi noin kuukausi sitten 35-vuotiaan ruotsalaismiehen todennäköisin syin epäiltynä osallisuudesta ryöstöön.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.