Oulussa hyväksyttiin uuden puhelinyhtiön perustaminen

Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi tänään kokouksessaan kaupunginhallituksen tekemän esityksen Oulun Puhelin Oy:n omistajarakenteen muutoksista.

Oulun Puhelin

Kysymyksessä ovat uuden puhelinyhtiön perustaminen ja sen yhtiöjärjestyksen hyväksyminen sekä päättäminen jo ennalta paljon kohua nostattaneesta A- ja B-osakkaiden vaihtosuhteesta. Samalla valtuusto myönsi hallituksen esityksestä noin 24 miljoonan markan määrärahan, joka käytetään uuden puhelinyhtiön omaan pääomaan.

Oulun Puhelimelle perustetaan uusi yhtiö, jotta nykyiset A- ja B-osakkeet saadaan yhdistettyä. Tavoitteena on, että yhtiö saa haltuunsa kaksi kolmasosaa molemmista osakesarjoista. Niiden yhdistäminen yhdessä arvo-osuusjärjestelmään siirtymisen kanssa mahdollistaa tulevaisuudessa yhtiön listautumisen pörssiin.

Eniten keskustelua valtuuston kokouksessa aiheutti vaihtosuhde, jonka mukaan A- ja B-osakkeet saavat vaihdossa uuden yhtiön osakkeita. Arviot ovat olleet 36--53-kertainen määrä tulevan yhtiön osakkeita.

Viime aikoina B-osakkeista on käyty vilkasta kauppaa harmailla markkinoilla. Jobbarit ovat tarjonneet niistä parhaimmillaan jopa 7000 markan kappalehintaa. Tuoreimmilla vaihtosuhdekaavailuilla B-osakkeita ostaneet kokisivat kovan kolauksen.

Oulun Puhelimella on B-osakkeita noin 70 000 kappaletta. Niiden omistajat ovat pääosin tavallisia puhelimenkäyttäjiä, joilla on Oulun Puhelimen liittymä.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat