Mainos

Oulussa hyväksyttiin uuden puhelinyhtiön perustaminen

Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi tänään kokouksessaan kaupunginhallituksen tekemän esityksen Oulun Puhelin Oy:n omistajarakenteen muutoksista.

Oulun Puhelin

Kysymyksessä ovat uuden puhelinyhtiön perustaminen ja sen yhtiöjärjestyksen hyväksyminen sekä päättäminen jo ennalta paljon kohua nostattaneesta A- ja B-osakkaiden vaihtosuhteesta. Samalla valtuusto myönsi hallituksen esityksestä noin 24 miljoonan markan määrärahan, joka käytetään uuden puhelinyhtiön omaan pääomaan.

Oulun Puhelimelle perustetaan uusi yhtiö, jotta nykyiset A- ja B-osakkeet saadaan yhdistettyä. Tavoitteena on, että yhtiö saa haltuunsa kaksi kolmasosaa molemmista osakesarjoista. Niiden yhdistäminen yhdessä arvo-osuusjärjestelmään siirtymisen kanssa mahdollistaa tulevaisuudessa yhtiön listautumisen pörssiin.

Eniten keskustelua valtuuston kokouksessa aiheutti vaihtosuhde, jonka mukaan A- ja B-osakkeet saavat vaihdossa uuden yhtiön osakkeita. Arviot ovat olleet 36--53-kertainen määrä tulevan yhtiön osakkeita.

Viime aikoina B-osakkeista on käyty vilkasta kauppaa harmailla markkinoilla. Jobbarit ovat tarjonneet niistä parhaimmillaan jopa 7000 markan kappalehintaa. Tuoreimmilla vaihtosuhdekaavailuilla B-osakkeita ostaneet kokisivat kovan kolauksen.

Oulun Puhelimella on B-osakkeita noin 70 000 kappaletta. Niiden omistajat ovat pääosin tavallisia puhelimenkäyttäjiä, joilla on Oulun Puhelimen liittymä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.