Oulussa ahkerimmat autovarkaat – autopaloja vähiten Turussa

Vakuutusyhtiö If keräsi tietoa auto-onnettomuuksista eri puolilla Suomea. Katso, millaisia vahinkoja maamme suurimmissa kaupungeissa sattuu!

Tiedot perustuvat vakuutusyhtiön tilastoihin erityyppisistä vahingoista, ja ne kattavat henkilöautojen liikenne- ja kaskovahingot vuosilta 2012–2014.

Ei liene mikään yllätys, että kolareita sattuu asukaslukuun suhteutettunakin eniten pääkaupunkiseudulla. Myös pohjoisen kaupungit kunnostautuvat onnettomuustilastoissa: Rovaniemellä telotaan autoja enemmän kuin esimerkiksi Turussa, Jyväskylässä tai Seinäjoella.

Erityisesti eläinkolareita sattuu Rovaniemellä ja Salossa, kun taas ilkivaltatilastossa Vaasa erottuu ikävästi muista pienemmistä kaupungeista.

Varkauksia taas tehdään eniten Oulussa.

– Eniten autovarkauksia tapahtuu suurissa kaupungeissa, joiden joukkoon myös Oulu kuuluu. Varkausvahinkojen määrä on kuitenkin ollut laskussa viime vuosina, joten nähtäväksi jää, mihin Oulu sijoittuu autovarkauksien osalta tulevaisuudessa, kertoo Ifin analyytikko Jari Lammela.

Turku sijoittuu Suomen suurimpien kaupunkien joukossa paikkakunnaksi, jossa sattuu vähiten autojen palovahinkoja.

– Palovahingot aiheuttavat yleensä kalliita vahinkoja. Erityisesti vanhat autot ovat tavallista alttiimpia palovahingoille. Turussa vähäiset palovahingot saattavat johtua esimerkiksi autojen vähäisestä lämmitystarpeesta talvisin, jos verrataan Turkua esimerkiksi Pohjois-Suomen kaupunkeihin, Lammela pohtii.

Lähde: If

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja