Mainos

Oulun yliopisto hyvä sijoitus

Tuoreen tutkimuksen mukaan Oulun yliopiston toiminta on ollut merkittävää sekä Pohjois-Suomen että koko maan kannalta.

Tuoreen väitöskirjatutkimuksen mukaan vuona 1958 perustettu Oulun yliopisto on osoittautunut tarkoituksenmukaiseksi ratkaisuksi sekä koulutuksen että tutkimuksen näkökulmasta. Tutkimus tarkastetaan huomenna Oulun yliopistossa.

Elinkeinoelämälle tärkeä yliopisto

Yliopiston merkittävin vaikutus elinkeinoelämälle ei ole tullut perinteisten elinkeinojen kehittämisen kautta, kuten alun perin ajateltiin, vaan useiden tekijöiden vaikutuksesta uuden korkean teknologian teollisuuden kasvuna. Yliopiston merkitys on ollut huomattava myös esimerkiksi pohjoisen väestökadon patoamisessa. Sillä on muiden pohjoisten yliopistojen tapaan ollut suuri merkitys alueellisen itsetunnon ja identiteetin rakentajana.

Menestyksellistä aluepolitiikkaa

Oulun yliopiston perustamista on pidetty yhtenä menestyksellisimmistä aluepoliittisista toimista Suomessa. Väitöskirjan mukaan Pohjois-Suomen "akateeminen tyhjiö" alkoi täyttyä yliopiston ansiosta 1970-luvun kuluessa, kun pahin opettaja-, insinööri- ja lääkäripula helpotti.

Akateemisen työvoiman tarpeen täyttäjänä yliopiston toiminta on väitöstutkimuksen mukaan pääpiirteissään ollut tarkoituksenmukaista. Niin ikään yliopisto on profiloitunut suurten yliopistojen joukossa korkeatasoiseksi kouluttajaksi.

Toimintaympäristönsä ja alueellisen tehtävänsä huomioon ottaen se on tutkimuksen mukaan täyttänyt hyvin paikkansa myös kansallisessa tutkimusjärjestelmässä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.