Mainos

Oulun Tietomaa ylitti tavoitteensa

Oulun Tietomaan kävijämäärä ylitti viime vuonna tavoitteet. Tietomaassa vierailijoita oli yli 47 000, tavoite oli 45 000. Parina edellisvuonna kävijöitä on ollut noin 40 000.

Oulun Tietomaa on Suomen vanhin tiedekeskus. Se täyttää ensi kesänä kymmenen vuotta. Juhlavuoden tavoitteeksi asetetaan 50000 vierailijaa.
-Aikuisten osuus Tietomaan kävijöistä on kasvanut edellisvuoden 40 prosentisra 44:ään, kertoi suunnittelupäällikkö Veikko Rasila. Neljännes vierailijoista on koululaisryhmiä.

Tietomaassa toteutetaan vuosittain kaksi uutta näyttelyä. Talvinäyttelynä on parhaillaan esillä Ennätykset -näyttely. Se kertoo monin eri tavoin useista ennätyksellisistä asioista. Mukana ovat mm. näköismallit maailman suurimmasta ja pienimmästä ihmisestä, useita eläinmaailman ennätyslajeja sekä ihmisen kädentaitoja.

Toukokuussa avataan uutuusnäyttely Urheilu-98. Samaan aikaan Tietomaassa saa ensi-iltansa vuoden uusi jättielokuva Yli haamurajojen. Se vie katsojan urheilun ja liikunnan täydellisyyksiä tavoittelevaan maailmaan.

Suomessa toimii kaksi muuta varsinaista tiedekeskusta, Vantaan Heureka ja Rovaniemen Arktinen keskus. Heureka on vajaan vuoden nuorempi kuin Oulun Tietomaa.

Laajemmin katsottuna tiedekeskus luetaan myös Punkaharjulla toimiva metsätietokeskus Lusto ja Jyväskylässä toimiva ympäristökeskus Kammi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.