Mainos

Oulun sikainfluenssarajoitus: Isät eivät pääse katsomaan vastasyntyneitä

Oulun yliopistollisessa keskussairaalassa on tiukennettu synnytysvuodeosaston vierailukäytäntöjä sikainfluenssan vuoksi. Toissa viikon torstaista alkaen isät eivät ole päässet vuodeosastolle numero 13 katsomaan äitejä ja vauvoja. Jo aiemmin oli kielletty muiden sukulaisten ja tuttavien vierailut.

- Synnytyksiin isät pääsevät kuitenkin edelleen mukaan, paitsi sektioihin isät eivät toistaiseksi pääse, kertoo Oulun yliopistollisesta keskussairaalan osasto 13:sta osastonhoitaja Raija Keränen.

Rajoituksilla halutaan estää sikainfluenssan leviäminen vastasyntyneisiin.

- Meillä saattaa olla täällä jopa 40 vauvaa, joten jos täällä alkaa joku pöpö riehua, on se huono asia vauvoille, perustelee Keränen.

Osastolla myös kehotetaan äitejä välttämään kanttiinissa käyntiä, mutta kiellettyä se ei ole.

- Tervettä maalaisjärkeä saa käyttää. Kanttiini on kuitenkin varsinainen viruspesä, joten kysyttäessä sanomme, ettemme suosittele siellä käyntiä, sanoo Keränen.

Hän sanoo ymmärtävänsä, jos äidit ja isät pahoittavat rajoituksista mielensä.

- Tässä ei ole tarkoitus tehdä kiusaa, vaan ajatellaan potilaitten terveyttä. Synnyttäjät kuuluvat sikainfluenssan riskiryhmään, sanoo Keränen.

Helsingin isoissa synnytyssairaaloissa - Kätilöopistolla ja Naistenklinikalla - vierailurajoituksia ei ole toistaiseksi otettu käyttöön.

Naistenklinikan lapsivuodeosaston osastonhoitaja Pirjo Ilmakunnas kertoo, että asian suhteen ollaan kuulolla.

- Katsomme päivän kerrallaan, ja rajoitamme vierailuja, jos tarve on. Toistaiseksi ei ole ollut tarvetta, sanoo Ilmakunnas.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja