Mainos

Oulun sankarinuorukainen: Jokaisen pitäisi löytää rohkeus auttaa muita

Ihmisiä Oulun kirvessurmien jälkeen varoittanut nuorukainen sai tänään arvostavan vastaanoton kotilukiossaan.

MTV uutisoi eilen, että 18-vuotias Carlos Sunila varoitti Tuiran kaupunginosassa muun muassa lähikaupassa, elokuvateatterissa ja kirkossa olleita ihmisiä karussa olevasta surmaajasta. 

– Kyllä kaverit olivat ihmeissään ja kiittelivät rohkeasta teosta. Palaute oli positiivista ja arvostavaa, muutamat opettajat kättelivät, Sunila kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Hän oli paikalla pian sen jälkeen, kun kaksi ihmistä oli surmattu Tuisku-pubissa. Dramaattisen illan jälkeen palaute lämmitti mieltä.

– Itselläni oli aika synkkä mieli tapahtuneen jälkeen. Siksi oli mukavaa, että päivässä oli jotain positiivistakin, Carlos sanoo.

Hän kuitenkin toivoo, että huomio pysyy jatkossakin traagisissa tapahtumissa, eikä lähde sivuraiteille. Oman tarinansa hän halusi kertoa, koska pitää tärkeänä läheisistä välittämistä.

– Jokaisen pitäisi löytää rohkeus auttaa muita. Me suomalaiset olemme helposti sellaisia, että lähdemme paikalta. Jokainen kuitenkin toivoo, että saisi itse apua, jos joutuu vaaralliseen tilanteeseen.

Sunila on aiemminkin joutunut tilanteisiin, joissa apua on kaivattu. Hän on esimerkiksi seurannut pyörävarasta poliisin avuksi ja soittanut ambulanssin päihtyneelle.

– Äiti on aina korostanut, että muista ihmisistä välittäminen on tärkeä taito, Sunila päättää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.