Mainos

Oulun puistoraiskauksista ei ratkaisevaa vihjettä

Kolmen eri raiskaustapauksen tekijöiksi epäillään ulkomaalaistaustaisia miehiä. Raiskaajien kiinniottamiseen johtavista vihjeistä on luvattu palkkio.

Oulun puistoraiskaustapausten selvittämisestä luvattu palkkio ei ole saanut aikaan vihjevyöryä poliisitalolla. Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Kari Rantasen mukaan vihjeitä on kyllä tullut, mutta erityisen kuumina puhelinlangat eivät ole käyneet.

- Aika näyttää, missä määrin palkkio vaikuttaa soittoihin. Toivotaan tietenkin, että niitä tulee, hän sanoo.

Rantanen on varovainen palkkion hyödystä rikosten ratkaisemisessa.

- Niitä käytetään harvoin. 35-vuotisen urani aikana vihjepalkkiota on käytetty kaksi kertaa eikä kumpikaan tapaus ratkennut palkkion ansiosta, hän kertoo.

Rantanen painottaa, että kaikki vihjeet, mitättömiltäkin tuntuvat, ovat tärkeitä ja niistä kannattaa soittaa.

Sanomalehti Kaleva kertoi eilen, että palkkion antaja on Oulun kaupunki.

- Minä kannan vastuun tästä, tein päätöksen yksin, myöntää kaupunginjohtaja Matti Pennanen.

Oulun kaupunki ei ole Pennasen tietojen mukaan koskaan aiemmin luvannut vihjepalkkiota rikostapauksen selvittämisestä.

- Oululaisen arvopohjan mukaista ei ole, että nuoret ihmiset eivät uskalla liikkua rauhassa. Tämä on viesti ulospäin siitä, ettei tämmöinen ole missään oloissa hyväksyttävää, sanoo Pennanen.

Hän ei suostu paljastamaan vihjepalkkion suuruutta, mutta kertoo sen olevan useita tuhansia euroja.

Pidätetty vapautettiin

Oulun poliisilla on ratkaisematta kolme eri raiskaustapausta, jotka ovat tapahtuneet kolmen kuukauden sisällä. Kaikissa tekijöiksi epäillään ulkomaalaistaustaisia miehiä.

Poliisi vapautti torstaina 23-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen oululaismiehen, joka oli pidätetty kuulusteluja varten liittyen tuoreimpaan raiskaukseen. Rantasen mukaan miestä ei enää epäillä teosta. Muiden tapausten tutkinnan yhteydessä ei ole pidätetty tai vangittu ketään.

Lauantain vastaisena yönä 17-vuotias nainen raiskattiin Heinätorin puistossa. Neljän ulkomaalaistaustaisen miehen seurue oli pysäyttänyt naisen. Yksi miehistä raiskasi hänet muiden pidellessä kiinni.

Tammikuussa tuntematon ulkomaalaistaustainen mies raiskasi teräaseella uhaten 18-vuotiaan naisen kevyen liikenteen väylällä Ainolan puistossa.

Joulukuussa 26-vuotias nainen lyötiin tajuttomaksi ja raiskattiin Otto Karhin puistossa keskustassa. Naisen mukaan häntä seurasi 4-6 ulkomaalaisen miehen joukko. Hän epäilee tulleensa joukkoraiskatuksi.

Tapaukset ovat aiheuttaneet Oulussa suurta kohua. Kaupunginjohtaja ei pelkää, että tapaukset nostattaisivat rasismiaallon kaupungissa.

- Turha sitä on lähteä spekuloimaan. Meillä on avoin yhteiskunta, johon kaikki ovat tervetulleita. Mutta sitten täytyy toimia yhteiskunnan pelisääntöjen mukaan sekä kunnioittaa suomalaista arvopohjaa, Pennanen toteaa.

Rikoksiin liittyvät vihjeet voi soittaa Oulun poliisin väkivaltatoimistoon 08-3137111 tai numeroon 0718765912.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.