Mainos

Oulun puistoraiskaajasta julkaistiin piirros

Raiskauksen uhri on todennut nyt julkistetun kuvan olevan "pelottavan yhdennäköinen raiskaajan kanssa". Poliisi toivoo kuvan lisäävän vihjepuheluiden määrää.

Poliisi on julkaisut piirroksen henkilöstä, jonka epäillään syyllistyneen lauantain vastaisena yönä raiskaukseen Oulun Heinätorin puistossa. Raiskauksen uhriksi joutuneen nuoren naisen antamien tuntomerkkien perusteella hahmoteltu piirros julkaistiin tänään.

Poliisi kehottaa huomiomaan olosuhteet, missä uhri on havaintonsa raiskaajasta tehnyt. Kuva ei siis ole valokuva raiskaajasta.

Raiskauksen uhri on kuitenkin todennut kuvan valmistuttua "kuvan olevan pelottavan yhdennäköinen raiskaajan kanssa ".

Erityisesti simän - ja nenänseutu ovat uhrin mielestä samanlaiset. Uhri ei olevarma kumman silmän alapuolella luomi on.

Poliisi vapautti eilen 23-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen oululaismiehen, joka oli pidätetty kuulusteluja varten liittyen tuoreimpaan raiskaukseen. Rantasen mukaan miestä ei enää epäillä teosta. Muiden tapausten tutkinnan yhteydessä ei ole pidätetty tai vangittu ketään.

Lauantain vastaisena yönä 17-vuotias nainen raiskattiin Heinätorin puistossa. Neljän ulkomaalaistaustaisen miehen seurue oli pysäyttänyt naisen. Yksi miehistä raiskasi hänet muiden pidellessä kiinni.

Raiskaukset kuohuttavat Oulua

Oulun poliisilla on ratkaisematta Heinätorin raiskauksen lisäksi kaksi eri raiskaustapausta, jotka ovat tapahtuneet kolmen kuukauden sisällä. Kaikissa tekijöiksi epäillään ulkomaalaistaustaisia miehiä.

Tammikuussa tuntematon ulkomaalaistaustainen mies raiskasi teräaseella uhaten 18-vuotiaan naisen kevyen liikenteen väylällä Ainolan puistossa.

Joulukuussa 26-vuotias nainen lyötiin tajuttomaksi ja raiskattiin Otto Karhin puistossa keskustassa. Naisen mukaan häntä seurasi 4-6 ulkomaalaisen miehen joukko. Hän epäilee tulleensa joukkoraiskatuksi.

Tapaukset ovat aiheuttaneet Oulussa suurta kohua. Kaupunginjohtaja ei pelkää, että tapaukset nostattaisivat rasismiaallon kaupungissa.

Rikoksiin liittyvät vihjeet voi soittaa Oulun poliisin väkivaltatoimistoon 08-3137111 tai numeroon 0718765912.

(MTV3)

Lue myös eilinen juttu ja katso Netti-tv-juttu:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.