Mainos

Oulun Puhelin myyntiin?

Oulun kaupunginvaltuusto kokoontuu tänä iltana päättämään, myydäkö Oulun Puhelin vai ei. Nyt ollaan tekemässä periaatepäätöstä, vielä ei päätetä, kenelle puhelinyhtiö myytäisiin.

Eilen Oulussa tehdyn epävirallisen katugallupin tulos oli selvästi Oulun Puhelimen myymistä vastaan. Yhtä selvää ei ole, mitä Oulun kaupunginvaltuusto tänään päättää. Keskustan rivit ovat vielä täysin sekaisin, vihreät ja vasemmisto pääosin vastustavat myymistä. Kokoomuslaisista ja demareista puolet myisi, toinen puoli ei.

Osa valtuutetuista ei vielä tiedä mielipidettään, ja osa voi vielä kääntää kelkkansa. Osin epävarmuutta on lisännyt se, että myynnistä yritettiin päättää kaupunginhallituksessa, ilman valtuustoa. Tämä ei kuitenkaan onnistunut, ja nyt valtuustossa lobattavia riittää. Yksi näkyvimpiä myynnin kannattajia on itse kaupunginjohtaja.

Oulun Puhelinta havittelee sekä Tele että Finnet-ryhmä, molemmat ovat valmiita maksamaan kaupungille osakkeista noin 200 miljoonaa markkaa.

Vaikka paljon on puhuttu siitä, että juuri tänään on se suuri päivä, jolloin periaatepäätös myymisestä tai myymättä jättämisestä vihdoin tehdään, voidaan kokouksessa sekavien mielialojen vuoksi päätyä myös siihen, että asia jätetään pöydälle. Sellainenkin esitys kokoukseen on nimittäin tulossa.
(MTV3/Soile Suvanto)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.