Mainos

Oulun poliisille sataa vihjeitä pankkiautomaattien kopiointilaitteesta

Oulun poliisin vihjepuhelin on ruuhkautunut uusista pankkikorttien kopiointia eli niin sanottua skimmausta koskevista vihjeistä.

MTV3 Uutisten tietojen mukaan poliisin eilen yhdestä pankkiautomaatista poistamaa skimmauslaitetta on kierrätetty elokuun 1. päivästä lähtien Oulun keskustassa Kirkkokadulla ja mahdollisesti myös muualla keskustan alueella sekä Haukiputaalla. Skimmauslaitteen akku kestää noin kuusi tuntia, jonka jälkeen vorot ovat hakeneet laitteen pois, tyhjentäneet ja siirtäneet uuteen automaattiin.

Poliisi pitää todennäköisenä, että pankkikorttitietoja on päätynyt rikollisten haltuun. Sitä, kuinka moni kortti on tullut skimmattua, ei vielä tiedetä.

Rikoskomisario Risto Viippola Oulun poliisista epäilee, että asialla on joko romanialainen tai bulgarialainen liiga. Mahdollisen liigan olinpaikasta ei toistaiseksi ole tietoa.

Poliisin mukaan skimmaajat yrittävät nostaa rahaa kopioiduilla korteilla automaateista lähes aina luottokorttipuolelta. Jos joku havaitsee ylimääräisiä nostoja, joita ei ole itse tehnyt, pitää välittömästi ottaa yhteys pankkiin. Pankki korvaa kopioiduilla korteilla tehdyt nostot asiakkaalle ja tekee rikosilmoituksen asiasta.

Poliisi pyytää kansalaisia tarkkailemaan pankkiautomaatteja sekä suojaamaan tunnusluvun näppäilytilanteessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.