Mainos

Oulun linnan palo tahallaan sytytetty

Oulun linnana tunnetun tornikahvilan palo oli tahallaan sytytetty. Poliisi epäilee, että viikonvaihteessa Oulussa sytytettiin tahallaan yksitoista tulipaloa. Oulun Linnasaaressa varhain aamulla sytytetyssä palossa tuhoutui alakerran kahvila, mutta torniin tuli ei ehtinyt levitä.

Alunpitäen rakennus tehtiin Merikoulun havaintotorniksi vuonna 1873. Sen perustana on käytetty Oulun linnan vanhinta ja parhaiten säilynyttä osaa, kivikellaria. Suurin osa Oulun linnaa tuhoutui salaman iskusta aiheutuneessa palossa heinäkuussa 1793.

Viikonvaihteen tulipaloissa suurimmat vahingot tulivat Taskilan päiväkodissa, jossa katto ja välipohja tuhoutuivat. Lisäksi poltettiin mm. useita varastorakennuksia. Ainakin osaan tuhopolttoista syylliseksi epäillyn tuntomerkit ovat poliisin tiedossa. Myös tornikahvilan läheisyydessä on paloaikaan nähty henkilö, johon tuntomerkit sopivat. Miestä ei kuitenkaan vielä ole tavoitettu. Rikosylikomisario Teijo Ojutkangas ei kuitenkaan usko, että kaikki tulipalot olisivat yhden ja saman ihmisen sytyttämiä.

Poliisille on tullut runsaasti havaintoja viikonvaihteen paloista. Poliisi on kuulustellut todistajia tänään. Oulun palolaitos toimi viikonvaihteessa voimavarojensa äärirajalla, sillä lauantain ja sunnuntain välisen yön palot sytytettiin parin tunnin kuluessa. Kalustoa hajoitettiin pienempiin yksiköihin ja apuna oli vapaapalokunta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.