Mainos

Oulun lastenelokuvien festivaalilla seikkaillaan ympäri maailman

Oulun 20. lastenelokuvien festivaalilla seikkaillaan Brasilian sademetsissä, Australian aavikoilla ja Islannin jäätiköillä. Juhlavuoden elokuvien tapahtumat sijoittuvat menneeseen maailmaan ja nykypäivään.

Oulun 20. lastenelokuvien festivaali tuo esille elokuvia kaikkialta maailmasta. 19.-25. marraskuuta järjestettävä kansainvälinen festivaali kokoaa Ouluun myös elokuvantekijöitä eri puolilta maailmaa kertomaan töistään lapsille.

Maanantain avajaiselokuvana esitetään Suomen ensi-iltana Walt Disneyn uusin animaatio Atlantis - kadonnut kaupunki. Elokuvassa on suomenkielinen puhe.

Festivaalin kilpailusarjan elokuvat on tarkoitettu lapsille. Kilpasarjassa nähdään mm. brasilialainen Taina, sademetsän seikkailija, kanadalainen Salainen linnake sekä australialainen Viimeinen vaellus.

Varhaisnuorille, nuorille aikuisille ja vanhemmille on valittu elokuvia erikoisohjelmistoon. Ne käsittelevät nuoruuteen ja aikuistumiseen liittyviä kysymyksiä. Elokuvien seuraaminen edellyttää englannin kielen taitoa.

Myös perheen pienimmille on oma sarja. Erno-elokuvat tulevat Tanskasta ja Mikko Mallikas Ruotsista.

Kotimaiseen katselmukseen tulee yllätysohjelmana P.V. Lehtisen uusin lyhytelokuva Sirkka. Se on herkän ensisuudelman kuvaus. Kotimaisista nähdään myös mm. Kaija Juurikkalan ohjaama Kyytiä Moosekselle. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet 12-15-vuotiaat nuoret, ja se koostuu eri puolilla Suomea kuvatuista itsenäisistä episodeista.

Oulun seudusta elokuvan aluekeskus


Festivaalilla jaetaan parhaan elokuvan ohjaajalle sanomalehti Kalevan Tähtipoika-palkinto ja 3000 euroa (vajaat 18000 markkaa). Tuomareina ovat lapset. Samassa tilaisuudessa jakaa palkinnon myös kansainvälinen CIFEJ-tuomaristo.

Festivaaliin kuuluu myös kansainvälinen keskustelutilaisuus lastenelokuvan tuotannosta, sisällöstä ja levityksestä sekä kaksi seminaaria. Tapahtumilla pohjustetaan pitkän ajan visiota Oulun seudusta lasten ja nuorten elokuvan tekemisen ja tuotannon aluekeskuksena. Seminaareissa tekijät kertovat mm. elokuvan teosta sen ideasta nykyvaiheeseen sekä työskentelystä nuorten kanssa. Lisäksi käsikirjoituksen työpajassa ulkomaiset asiantuntijat tohtoroivat suomalaisten käsikirjoittajien tekstejä.

Juhlavuoden näyttely on Nuoriso- ja kulttuurikeskuksessa valokuvaaja Karol Przeliorzin Tähtityttöjä ja tähtipoikia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.