Mainos

Oulun kirvessurmat: Näihin viiteen asiaan odotetaan vastausta

Tuiran kaupunginosan dramaattiset tapahtumat ovat ravisuttaneet Oulua. 

Mies surmasi kaksi ihmistä eilisiltana paikallisen pubin lähistöllä. Poliisi sai miehen kiinni myöhemmin Oulun Myllyojan kaupunginosassa.

Poliisin tuoreen tiedotteen mukaan mies kuoli kiinniottotilanteessa saamiinsa vammoihin. Poliisi joutui käyttämään asetta, koska mies hyökkäsi yhtä poliisi kohti kirveellä.

Keskusrikospoliisi, jolle tutkinta on nyt siirtynyt, on luvannut tiedottaa asiasta lisää tänään kello 13. Sitä ennen se ei anna uusia tietoja.

Ainakin nämä asiat ovat edelleen mysteereitä.

1) Kuka oli tekijä?

Poliisi on tässä vaiheessa kertonut epäillystä vain vähän. Etsinnän aikaan poliisi ilmoitti hänen tuntomerkeikseen, että hän oli tummiin pukeutunut, noin 180 senttimetriä pitkä ja tummaihoinen mies.

2) Kuka oli toinen uhri?

Poliisi kertoi illalla, että toinen surmansa saanut ihminen oli pubin miespuolinen työntekijä. Toisesta uhrista ei tiedetä mitään, ei ikää, eikä sukupuolta.

3) Mikä oli motiivi?

Sitä, miksi epäilty tappoi kaksi ihmistä kirveellä, ei ole mitään tietoa. Sitäkään ei tiedetä, tunsiko mies uhrinsa entuudestaan.

4) Missä järjestyksessä verityöt tapahtuivat?

Poliisi ei vielä illalla osannut kertoa, kumpi uhreista surmattiin ensin. Toinen uhreista löytyi pubin sisältä ja toinen sen ulkopuolelta jalkakäytävältä. Poliisin mukaan koko verityö oli kuitenkin ohi korkeintaan minuuteissa.

5) Miten poliisi löysi epäillyn kiinniottopaikalle Myllyojalle?

Poliisi kertoi illan aikana saaneensa vihjeitä epäillystä ja tämän olinpaikasta, mutta sen mukaan havainnot keskittyivät suurelta osin Tuiran alueelle. Päästiinkö jäljille vihjeiden avulla vai poliisin oman tiedustelun kautta? Suuri poliisioperaatio, jossa epäilty siis sai surmansa, tapahtui viiden kilometrin päässä Myllyojan kaupunginosassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.