Mainos

Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtajalle kavallussyyte

Vuonna 2001 konkurssiin ajautuneen Hallanvaara Oy:n viisihenkinen hallitus saa syytteet tilittämättömistä vuokratuloista.

Oulun kaupungin vaakuna

Oulun kihlakunnan talousrikossyyttäjä Ilkka Kalliokulju syyttää Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa Jorma Yypänahoa (kok.) törkeästä kavalluksesta. Syytettyjä jutussa on yhteensä viisi, ja asia koskee niin sanottua Hallanvaara-juttua. Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Kavallusepäily liittyy heinäkuussa 2001 konkurssiin menneeseen Hallanvaara Oy:hyn, jonka viisihenkisen hallituksen jäseniä miehet olivat. Kainuussa Ukkohallan ja Paljakan laskettelukeskuksia pyörittänyt yritys jätti tilittämättä toimintansa loppuvaiheessa alueen mökinomistajille loma-asuntojen vuokratuloja noin 160 000 euron edestä.

Yhtiö oli erillisellä sopimuksella vuokrannut tai välittänyt alueen yksityisten mökinomistajien osakkeita ja mökkejä edelleen omille asiakkailleen. Suurimmat yksittäisille mökinvuokraajille tilittämättä jääneet vuokratulot ovat useita tuhansia euroja. Asianomistajia jutussa on kaikkiaan toistasataa.

Juttu tullaan käsittelemään aikanaan Kajaanin käräjäoikeudessa.

Valtuuston puheenjohtajan asema vaakalaudalla?

Oulun kaupunginvaltuuston kokoomusryhmän puheenjohtaja Ulla Hilmola harkitsee kutsuvansa ryhmänsä koolle jo ennen viikon päästä maanantaina pidettävää ryhmäkokousta.

Hän ei vielä osannut sanoa, onko Yypänahon asema valtuuston puheenjohtajana vaakalaudalla törkeän kavallussyytteen vuoksi.

Noin puolitoista vuotta sitten Yypänaho antoi tapauksesta selonteon kokoomusryhmälleen ja kunnallisjärjestölle. Tuolloin todettiin, että puheenjohtaja nauttii edelleen ryhmänsä luottamusta.

Yypänaho kiistää

Yypänaho kiistää syyllistyneensä asiassa minkäänlaiseen rikolliseen menettelyyn. Hän korostaa, että kyseessä on syyttäjän ratkaisu, ei langettava tuomio.

- On hyvä, että asiaan saadaan lopulta riippumattoman ja puolueettoman tuomioistuimen ratkaisu, jotta perusteettomat väitteet kumoutuvat ja rikosepäilyt lopullisesti hälvenevät, Yypänaho toteaa lähettämässään tiedotteessa.

Hän ei halua kommentoida asiaa tätä laajemmin ennen kuin käräjäoikeus on antanut ratkaisunsa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.