Mainos

Oululaistytön sieppauksella silminnäkijöitä?

Oululaisen 8-vuotiaan tytön sieppauksella saattoi olla silminnäkijöitä. Oulun käräjäoikeus on vanginnut 36-vuotiaan oululaismiehen epäiltynä viime viikonlopun lapsisieppauksesta.

Poliisin mukaan sanomalehti Kalevan nettipalstalla on 31. toukokuuta ollut seuraavanlainen viesti: " Minä ja kaverini nähtiin, kun mies vei tytön autoon ja me luultiin, että se oli tytön isä mutta nyt tiedän, ettei se ollutkaan". Viesti oli lähetetty nimimerkillä Jat Taj.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarmo Rantanen pyytää viestin lähettäjää ottamaan yhteyttä poliisin väkivaltatoimistoon.

- Meidän tietoomme ei ole aiemmin tullut, että joku olisi nähnyt itse sieppauksen. Olisi äärimmäisen tärkeää, että viestin lähettänyt henkilö tai henkilöt ottaisivat yhteyttä meihin ja kertoisivat havainnoistaan. Silloin selviäisi tarkemmin sieppaustilanteen väkivallan aste eli minkälaista retuuttamista se on autoon ollut, Rantanen kertoo.

36-vuotias mies vangittiin

Oulun käräjäoikeus vangitsi perjantaina 36-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja vapaudenriistosta. Syytteen nostamisen takaraja on 31. elokuuta.

Miehen epäillään siepanneen koulutytön autoonsa ja kuljettaneen hänet asunnolleen Oulussa viikko sitten lauantaina. Tyttö katosi Myllyojan kaupunginosassa, kun hän oli tulossa pyörällä leikkikentältä. Tyttö löydettiin varhain sunnuntaiaamuna kävelemässä kotiinsa.

Teoista epäilty mies saatiin kiinni asuinalueeltaan mittavien etsintöjen jälkeen maanantai-iltana.

Siepattu oululaistyttö on tunnistanut miehen lukuisten kuvien joukosta. Rantasen mukaan epäilty on pysytellyt kuulusteluissa vaitonaisena. Hän ei ole myöskään tunnustanut tekoja. Poliisi odottelee teknisiä ja oikeuslääktieteellisiä tutkimustuloksia. Lisäksi epäillyn asunnosta löytyneen tietokoneen sisällön tutkimista jatketaan. Rantanen kertoo, että tämänhetkisen tiedon mukaan tietokoneesta ei näytä olevan tulossa lisävalaistusta asiaan.

Nyt vangittu mies on entuudestaan poliisin tuttu. Rikosrekisteritietojen mukaan hänet on tuomittu aiemmin lapseen kohdistuneesta seksuaalisesta väkivallasta ainakin Kainuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.