Mainos

Oululaiskeksintö vauhdittaa hometalojen tutkimista

Oululaisyritys on kehittänyt nopean menetelmän mitata sisäilman homepitoisuuksia ja muiden haitallisten mikrobien määrää ilmassa. Dna-tutkimukseen perustuva menetelmä mahdollistaa tutkimustulosten saannin jopa yhdessä päivässä.

Tähän asti sisäilmaa on tutkittu menetelmillä, joiden tulosten saanti on kestänyt parisen viikkoa. Nyt oululaiskeksintö mahdollistaa tulokset jopa päivässä, kun sisäilman homeet, sädesienet ja bakteerit saadaan selville dna-tutkimusmenetelmällä.

Uutta menetelmää on kehitetty Oulussa runsaat kaksi vuotta. Menetelmästä odotetaan isoa hyötyä etenkin asntomarkkinoille, missä vanhojen talojen ja asuntojen homeongelmat ovat yhä yleisempiä.

Oulun Sisäilmatutkimus Oy on tehnyt dna-tutkimusta ennenkin, mutta vain erilaisista materiaaleista. Nyt sisäilmaa tutkitaan laitteella, jossa ilma kulkee suodattimen läpi ja ilman epäpuhtaudet saadaan selville analysoimalla kalvoon tarttunut aines.

Oululaiskeksinnön hyödyntämisestä ovat kinnostuneet myös yhtiön ulkopuoliset. Saaduista yrityksen ostotarjouksista on kuitenkin kieltäydytty ja Oulun Sisäilmatutkimus aikoo lähteä itse valtaamaan maailman markkinoita. Uudesta keksinnöstä kertoi ensimmäisenä Kaleva.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.