Mainos

Oulu havittelee asuntomessuja

Oulu havittelee asuntomessuja vuonna 2005. Kaupunginhallitus päätti eilen, että kaupunki jättää Osuuskunta Suomen Asuntomessuille asiaa koskevan hakemuksen.

Oulun potnapekka

Messujen erityisteemoiksi esitetään Oulun kaupungin 400-vuotisjuhlaa ja huipputekniikan kaupunkikuvaa asumisessa. Oulun asuntomessualueeksi kaavaillaan Kuivasjärven länsirannan aluetta. Kaupunki on valmis neuvottelemaan myös ns. Toppilansaaren alueen käyttämisestä messukohteena.

Messujärjestelyissä Oulu on halukas yhteistyöhön Siikajoen ja Oulunsalon kuntien kanssa. Siikajoen Tauvossa on samaan aikaan tarkoitus järjestää loma-asuntomessut. Oulunsalo on puolestaan ilmoittanut olevansa halukas rakentamaan erillisen messukohteen Varjakan alueelle.

Nenonen, Kari- Oulun kaupunginjohtaja

Viime kesänä asuntomessut olivat Lappeenrannassa. Messut olivat kesän suurin tapahtuma ja niillä kävi kaikkiaan 227 000 ihmistä. Kävijämäärä on messujen historian kolmanneksi suurin.

Ennätys tehtiin vuonna 1996, jolloin Ylöjärven asuntomessuilla vieraili yli 260 000 kävijää.

Messuvieraat kuluttivat Lappeenrannan seudulla yhteensä yli 100 miljoonaa markkaa, josta noin 70 miljoonaa käytettiin palveluihin muunmuassa hotelleissa, huoltoasemilla ja ravintoloissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.