Mainos

Oudot neulahyökkäykset kauhistuttavat Kiinassa

Huhut mysteerisistä neulahyökkäyksistä leviävät kaupungeissa Kiinan Xinjiangin alueella. China Daily lehden mukaan osa hyökkäyksistä on ollut todellisia, mutta mukana on myös kuviteltuja tapauksia.

Lähes 600 ihmistä Urumquissa, Xinjiangin alueen pääkaupungissa on kertonut joutuneensa neulapistohyökkäyksen kohteeksi. Lääkäreiden mukaan osa neulahyökkäyksistä on ollut todellisia ja ihmisiä on pistetty ompeluneuloilla ja ruiskuilla. Osa iskuista taas on ollut joko kuviteltuja tai hyönteisen pistoja. Useita hyökkäyksen uhreja on testattu aids:in ja muiden veriteitse leviävien tautien varalta.

Reutersin mukaan suuri osa hyökkäyksistä on kuitenkin vaikuttaa pelkältä hysterialta ja huhupuheilta. Syitä iskuihin on etsitty myös ikävystyneiden ihmisten draamantarpeesta. Viranomaisten mukaan osa ihmisistä, joita on pistetty neuloilla ruuhkabusseissa, on saattanut joutua esimerkiksi kostoiskun kohteeksi.

Huhut neulahyökkäyksistä ovat myös johtaneet ärsyyntyneiden kansalaisten ärhäköihin mielenosoituksiin. Kansalaiset syyttävät hallitusta kyvyttömyydestä pitää huolta heidän turvallisuudestaan.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.