Mainos

Otteet kovenemassa Brittivaaleissa

Pääoppositiopuolue konservatiivit on viime päivinä moneen kertaan syyttänyt päämininisteri Tony Blairia valehtelijaksi.

Britannian vaaleissa panokset kovenevat. Uusin kiistanaihe saatiin kun oikeuskanslerin Irakin sotaa edeltävät neuvot pääministeri Tony Blairille vuosivat julkisuuteen.

Tänään julkaistujen asiakirjojen mukaan oikeuskansleri lordi Goldsmith varoitti Blairia vajaat kaksi viikkoa ennen sodan alkua siihen liittyvistä juridista riskeistä. Julkisuuteen annetussa versiossa viikkoa myöhemmin sodalle ei enää nähty mitään esteitä.

Oppositio syyttää Blairia maan petkuttamisesta sotaan - Blair taas oppositiojohtaja Michael Howardia likaisesta kampanjasta.

Britannian parlamenttivaalit pidetään tasan viikon kuluttua, ja kuukausia jatkuneessa vaalitaistelussa tunteet ovat kuumentuneet ja otteet koventuneet. Alakynnessä oleva pääoppositiopuolue konservatiivit on viime päivinä moneen kertaan syyttänyt päämininisteri Tony Blairia valehtelijaksi.

-En ole koskaan kertonut valetta. En aio kulkea valehtelemassa ihmisille. En valehdellut Irakista. Olen tehnyt sen ihmisille hyvin selväksi, Blair vakuuttaa.

Blairin suurin ongelma on juuri Irakin sota. Suurin osa ihmisistä ei hyväksy sitä lainkaan, ja erityisen paljon ihmisiä raivostuttaa se, että Irakiin lähdön perusteluja ja taustoja on peitelty.

-Blair on sanonut, että (oikeuskanslerin) neuvot eivät muuttuneet. Tiedämme - nyt, että ne muuttuivat, ja kysymys kuuluu: mikä tai kuka ne muutti, sanoo konservatiivien Michael Howard.

Howard toivoo, että oikeuskanslerin lisäksi myös kansa kääntäisi takkinsa, eikä valitsisi Blairia enää kolmanneksi kaudeksi valtaan. Työväenpuolueen uskotaan kuitenkin voittavan ensi viikon vaalit, vaikka tuoreen kyselyn mukaan vain neljäsosa briteistä luottaa pääministeriinsä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.