Mainos

Ottawan ampujalla outo suunnitelma – yritti ryöstää McDonald’sin terävällä kepillä

Kanadan parlamenttitalolla ampuneen Michael Zehaf Bibeaun taustoista on paljastunut erikoisia seikkoja.

Mies oli muun muassa halunnut tunustaa poliisille 10 vuotta sitten tapahtuneen olemattoman rikoksen sekä yrittänyt ryöstää McDonald’sin kepillä. Tapaukset paljastuvat CTV Newsin käsiinsä saamista oikeudenkäyntinauhotteista.

Molemmat teot olivat osa miehen erikoista suunnitelmaa, jolla hän pyrki pääsemään vankilaan. Vankilaan Zehaf Bibeau halusi sovittaakseen syntinsä sekä päästäkseen eroon huumeriippuvaisuudestaan. Mies oli koukussa crackiin.

Vangituksi joutuakseen Zehaf Bibeau käynyt poliisiasemalla, jossa hän oli halunnut tunnustaa kymmenen vuotta vanhan aseellisen ryöstön. Poliisi ei löytänyt todisteita siitä, että kyseistä rikosta olisi edes tapahtunut. Mies otettiin kuitenkin yöksi putkaan mielenterveydellisin perustein.

Tämän jälkeen Zehaf Bibeau oli yrittänyt ryöstää Vancouverissa sijaitsevan McDonald’sin terävän kepin kanssa. Myyjä oli kysynyt mieheltä ihmetellen, että onko tämä tosissaan.

–Kyllä, ojenna rahat, kaveri, Zehaf Bibeau oli vastannut.

Myyjä oli kieltäytynyt ja ilmoittaunut Zehaf Bibeaulle kutsuneensa jo poliisin paikalle. Zehaf Bibeau oli kävellyt ravintolasta ulos ja tipauttanut kepin maahan jääden odottamaan poliisin saapumista.

Hänet pidätettiin. Oikeudessa miehen epäiltiin kärsivän diagnosoimattomista mielenterveyden ongelmista huumeaddiktion lisäksi.

Oikeudenistunnossa joulukuussa 2011 Zehaf-Bibeau oli kertonut, ettei halunnut olla vapaudessa.

– Halusin vankilaan, poliisi ei kyennyt siihen tarpeeksi nopeasti.

– Varoitin, että jos ette aio pitää minua (vankilassa), niin aion tehdä jotain päästäkseni takaisin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.