Mainos

Otaniemen aineet räjähteitä

Räjähteitä sisältänyt laukku löytyi eilen iltapäivällä Otaniemen Teekkarikylän asuntolan katolta ilmastointihuollon yhteydessä.

Espoon Otaniemestä löytyneet aineet ovat varmistuneet poliisin tutkimuksissa räjähteiksi. Poliisin mukaan suomalaiset räjähteet on tarkoitettu siviilikäyttöön.

Aineita oli yhteensä noin neljä kiloa. Mukana olivat myös räjäyttämisen mahdollistavat tarvikkeet, muun muassa sytyttimet

- Kyseessä ei kuitenkaan ole pommi, komisario Jukka Koskinen sanoo.

- Aineet oli pakattu niin, että mitään välitöntä räjähdysvaaraa ei ole ollut.

Aineet katolla muutamia kuukausia?

Koskisen mukaan räjähteet ovat ilmeisesti olleet asuntolan katolla jonkin aikaa, mahdollisesti muutamia kuukausia.

- Ulkoisen tarkastelun perusteella vaikuttaa siltä, että kassi on ollut katolla vain vähän aikaa. Näin lähinnä siksi, että kun laukku on ollut tuollaisessa tilassa niin siinä tapahtuisi ajan mittaan pölyyntymistä.

Räjähdelaukku löytyi eilen iltapäivällä Otaniemen Teekkarikylän asuntolan katolta ilmastointihuollon yhteydessä. Laukun löysi huoltomies. Poliisi eristi Jämeräntaival 6:n ympäristön ja evakuoi talon yläkerroksien asukkaat muutamaksi tunniksi.

Räjähteet oli pakattu muovipusseihin, jotka oli sullottu putkikassin sisälle. Kassi oli julkisuuteen valuneiden tietojen mukaan väriltään vihreä.

Koskinen pitää mahdollisena, että kassin vei katolle joku asuntolan ulkopuolinen henkilö, sillä asuntolan katolle pääsee kiipeämään tikapuita pitkin.

Poliisi jatkaa edelleen tapauksen tutkimuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.