Mainos

Osuuspankkiryhmän voitto kasvaa

Osuuspankkiryhmän liikevoitto nousi tammi-syyskuussa 17 prosenttia vuoden takaista suuremmaksi. Liikevoittoa kertyi nyt 329 miljoonaa euroa eli runsaat 1,95 miljardia markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 280 miljoonaa euroa. Myös koko vuoden liikevoiton odotetaan olevan parempi kuin viime vuonna, vaikka kolmannen vuosineljänneksen tulos jäi tuottojen vähenemisen vuoksi hieman odotettua pienemmäksi eli 96 miljoonaan euroon. Sekin oli silti vuoden takaista parempi. Lisäksi alkuvuonna marginaaleja kaventaneen pankkien hintakilpailun kuumin vaihe näyttäisi nyt olevan ohi, Op-ryhmä arvioi osavuosikatsauksessaan.

Tammi-syyskuun tulosta on parantanut varsinkin luotto- ja takaustappioiden vähentyminen viime vuoden 86 miljoonasta eurosta 25 miljoonaan euroon. Rahoituskate sen sijaan oli tammi-syyskuussa 500 miljoonaa euroa eli 1,6 prosenttia vuoden takaista pienempi. Op-ryhmän luottokanta kasvoi tammi-syyskuussa 10,4 prosenttia 17,7 miljardiin euroon ja sijoitusrahastojen pääoma kasvoi 78 prosenttia 0,8 miljardiin euroon.

Osavuosikatsauksesta selviää myös, että osuuspankkienkin asiakkaat hoitavat pankkiasiansa yhä useammin internetin tai puhelimen välityksellä. Ryhmän verkkopalvelusopimusten määrä kasvoi tammi-syyskuussa 23 prosenttia 420 000:een ja GSM-sopimusten määrä 66 prosenttia 160 000:een.

Osuuspankkiryhmän lukuihin on yhdistelty Osuuspankkikeskus-OPK osuuskunnan konsernin, OKO-konsernin, OPK:n 246 jäsenosuuspankin ja niiden suurimpien tytäryhtiöiden tiedot.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.