Mainos

Osuuspankkiryhmälle ennätysliikevoitto

Osuuspankkiryhmän liikevoitto nousi 705 miljoonasta 1,2 miljardiin markkaan. Tulosparannus aiheutui luottotappioiden ja henkilökulujen supistumisesta. Ennakkotietojen mukaan 233 Osuuspankkiryhmän 250 jäsenpankista teki voitollisen tuloksen vuonna 1997. Tappiota tehneiden pankkien määrä pieneni 33:sta 17:ään. Pankkiryhmän merkittävin tuottoerä, rahoituskate, nousi pari prosenttia 3,8 miljardiin markkaan.

Op-ryhmän vahvuutena pääjohtaja Antti Tanskanen pitää laajaa, yli kahden miljoonan suomalaisen muodostamaa asiakaskuntaa. Osuuspankkiryhmän viime vuoden tilinpäätökseen on yhdistelty Osuuspankkikeskuksen ja sen 249 jäsenosuuspankin sekä OKO-konsernin, Osuuspankkien Vakuusrahaston, Osuuspankkien Keskinäisen Vakuutusyhtiön sekä Op-Tukun tiedot.

Siksi viime vuoden luvut eivät kaikilta osin ole vertailukelpoisia edelliseen vuoteen. OKO-konserni tytäryhtiöineen teki 283 miljoonan liikevoiton. Se on 53 miljoonaa enemmän kuin vuotta aiemmin. Osuuspankkiryhmä arvioi tuloksensa paranevan myös tänä vuonna.

Paikallisosuuspankkien liikevoitto aleni hieman

Paikallisosuuspankkien liikevoitto aleni hieman viime vuonna. Kaikki 44 paikallisosuuspankkia ylsivät kuitenkin positiiviseen tulokseen. Pankkien rahoituskate nousi 497 miljoonasta 512 miljoonaan markkaan. Tuotot nousivat kuluja enemmän.

Paikallisosuuspankkien luottotappiot nousivat 26 miljoonasta 39 miljoonaa ja näin liikevoitto laski 142 miljoonasta 135 miljoonaan markkaan. Pankkien vakavaraisuus oli noin 20 prosenttia.

Tase, joka kertoo yhtiön varallisuuden ja velat, oli paikallisosuuspankeilla 10,8 miljardia markkaa. Osuuspankkiryhmän tase taas oli 136 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.