Mainos

Osuuspankkiryhmällä muhkea alkuvuosi

Osuuspankkiryhmä tulos parani edelleen alkuvuonna. Osuuspankkien yhteenlaskettu liikevoitto nousi tammi-maaliskuussa 573 miljoonaan markkaan, kun liikevoitto vuotta aiemmin oli 279 miljoonaa markkaa.

Pääjohtaja Antti Tanskanen ennakoi koko vuoden tuloksen muodostuvan selvästi viime vuoden ennätystulosta paremmaksi.
-Koko vuoden tulos ei kuitenkaan parane yhtä nopeasti kuin alkuvuonna, arvioi Tanskanen osuuspankkiryhmän tänään julkistetussa osavuosikatsauksessa.

Osuuspankkien markkaluotot kasvoivat alkuvuonna 0,1 miljardia markkaa ja nousivat maaliskuun lopussa 84,7 miljardiin markkaan. Markkatalletukset supistuivat 0,5 miljardia markkaa 89,4 miljardiin markkaan. Op-ryhmän markkinaosuus markkatalletuksista oli 30,7 prosenttia ja markkaluotoista 31,0 prosenttia.

Osuuspankkien luottotappiot laskivat ensimmäisellä neljänneksellä 176 miljoonaan markkaan ja järjestämättömät luotot 2,4 miljardiin markkaan. Vuosi sitten osuuspankeissa kirjattiin luottotappioita 294 miljoonaa markkaa ja niiden hoitamattomat luotot olivat 1,4 miljardia markkaa suuremmat.

Maaliskuun lopussa osuuspankkiryhmän tase oli 142,2 miljardia markkaa eli 6,5 miljardia suurempi kuin vuodenvaihteessa. Osuuspankkiryhmän vakavaraisuussuhde oli maaliskuun lopussa 11,7 prosenttia.

Osuuspankkiryhmään kuuluu 250 jäsenpankkia. Niillä oli maaliskuun lopussa 740 konttoria ja 681 maksuautomaattia. Konttorien määrä supistui alkuvuonna viidellä ja maksuautomaattien kasvoi neljällä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.