Mainos

Osuuspankkikeskuksen kasvuennuste ennallaan

Osuuspankkikeskus pitää tämän vuoden talouskasvuennusteen edelleen kolmessa prosentissa.

Osuuspankkikeskuksen ekonomistit uskovat, että kasvu alkaa kuitenkin viime vuoden lopun ja alkuvuoden notkahduksen jälkeen nopeutua ja ensi vuonna kokonaistuotanto kasvaa 4,0 prosenttia. Talouskasvu on Osuuspankkien suhdannekatsauksen mukaan vielä suurelta osin kotimaisen kysynnän varassa. Työllisyyden paraneminen ja kotitalouksien käytettävissä olevien tulojen kasvu tukevat edelleen kulutusta ja ylläpitävät kuluttajien luottamusta. Tämä näkyy etenkin palvelualojen kasvun jatkumisena. Myös rakentaminen pysyy vilkkaana.

Työttömyysaste laskee Osuuspankkikeskuksen ennusteen mukaan tänä vuonna 10,5 prosenttiin ja ensi vuonna edelleen 9,8 prosenttiin. Ensi vuonna työttömiä on sen mukaan keskimäärin hieman alle 250 000. Inflaatiopaineet ovat vähäisiä ja korkotaso pysyy ennusteen mukaan vakaana. Osuuspankkien ekonomistit arvioivat ensi vuoden inflaatioksi 1,5 prosenttia.

Osuuspankkikeskuksen tämän vuoden kasvuennuste, 3 prosenttia, on sama kuin Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen viime viikolla julkistama. Mandatum-pankki on sen sijaan povannut yli neljän prosentin bruttokansantuotteen kasvua.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.