Mainos

Osuuspankkien ja Pohjolan riita syvenee

Osuuspankkikeskus sanoo irti vakuutusten markkinointia koskevat sopimukset Pohjolan, Eurooppalaisen ja Ilmarisen kanssa.

OPK ja OKO tekevät Pohjolan osakkeista arvonalentumiskirjauksen, jonka tulosta alentava vaikutus on OKO-konsernissa 9 ja Osuuspankkikeskuksessa 18 miljoonaa euroa. Osuuspankkiryhmä on katsoo, että Pohjolan ja Conventumin yhdistyminen muuttaa markkina- ja kilpailutilannetta siten, että Osuuspankkiryhmä ei voi jatkaa yhteistyötä Pohjolan ja Ilmarisen kanssa.

Pohjolan merkitys muuttui

OPK:n ja OKOn johtokunnat katsovat myös, että tilanteen muutoksen johdosta OPK:n ja OKOn omistamia Pohjolan osakkeita ei enää voida pitää strategisena vaan tavallisena markkinaehtoisena sijoituksena. Tästä syystä osakkeet siirretään kirjanpidossa vaihtuviin vastaaviin arvopapereihin eli markkina-arvostuksen piiriin. Samalla niistä tehdään 28 miljoonan euron arvonalentumiskirjaus. Markkina-arvostukseen siirtymisen alentava vaikutus OKO-konsernin tulokseen toisella vuosineljänneksellä on noin 9 miljoonaa ja OPK:n tulokseen noin 18 miljoonaa euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.