Mainos

Osuuspankit sopuun toimintojen eriyttämisestä

Osuuspankkikeskus ja ryhmästä irtautuvat paikallisosuuspankit ovat päässeet sopuun toimintojensa eriyttämisaikataulusta. Osuuspankkikeskus sitoutui turvaamaan irtautujien tarvitsemat palvelut ensi vuoden syksyyn asti.

Osuuspankkiryhmästä irtautuvan paikallispankkiyhdistyksen pääkonttorissa Helsingissä huokaistiin helpotuksesta. Osuuspankkikeskus lupasi myydä irtautujille keskuspankki- ja atk-palvelut ensi vuoden lokakuuhun, hieman pidempään kuin oli luvattu. Osapuolet lopettavat myös kaiken riitelyn oikeudessa.

Ryhmästä irtautuu 47 paikallista pankkia, joilla on 115 konttoria eri puolilla Suomea ja noin 190 000 asiakasta. Ristiinasiointi konttoreissa on jo päättynyt. Osuuspankkien maksuautomaatit vaihtuvat säästöpankkien automaateiksi elokuun lopussa, ja uusi liikemerkki tulee käyttöön syyskuun loppuun mennessä. Seinästä rahaa saa kuten ennenkin.

Irtautujat joutuvat nyt maksamaan osuuspankkikeskuksen palveluista enemmän kuin ryhmän jäsenet. Irtautujat joutuvat myös kiirehtimään uuden kumppaninsa eli säästöpankkiryhmän palvelujen pariin vuoden luvattua aiemmin. Jos se ei onnistu lisäaika op-ryhmässä maksaa vielä nykyistäkin enemmän. Uusi ryhmä uskoo kuitenkin asian hoituvan ajoissa.

Irtautumisen varsinaisen tarkoituksen toteutuminen on kuitenkin yhä auki.
(MTV3/Teijo Valtanen)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.