Mainos

Osuuspankeille uusi toimintamalli

Osuuspankkien keskusliiton hallintoneuvosto on hyväksynyt uuden ryhmän toimintamallin. Hallintoneuvosto valtuutti samalla aloittamaan tekniset valmistelut osuuskunnan perustamiseksi.

Kaikkiaan 228 osuuspankkia on päättänyt liittymisestä uuden POK-osuuskunnan jäseneksi. 49 pankkia on päättänyt jäädä ulkopuolelle. Lopulliset päätökset puuttuvat 21 osuuspankista.

Uudesta yhteenliittymästä neuvotellaan

Osuuspankkien uuden yhteenliittymän ulkopuolelle jäävät pankit keskustelevat lähikuukausien aikana vaihtoehdosta muodostaa oma pankkiryhmä. Paikallisosuuspankkien yhdistyksen asiamiehenä toimivan Arto Alkkiomäen mukaan pankeilla on noin 350 000 asiakasta, noin 14 miljardin markan tase ja yli 20 prosentin vakavaraisuus.

-Yksi pääratkaisu liittyy atk-palveluiden järjestämiseen. Ja on vielä paljon asioita, joista haluamme ja joudumme neuvottelemaan yhteenliittymän kanssa.

Alkkiomäen mukaan ulkopuolelle jäävät pankit ovat halukkaita myymään omistamansa OKOn K-osakkeet. Pankkien hallussa on vajaat 10 prosenttia K-osakkeista. Potin arvo olisi tänään ilmoitetulla 70 markan osakehinnalla noin 50 miljoonaa markkaa.

Hallintoneuvoston päätökset olivat Alkkiomäen mukaan pääosin ennakoidun mukaisia.
-Olemme tyytyväisiä, että palveluita pitää meille siirtymäaikana antaa. Lomakkeiston ja muun osalta katsomme, että valvontaviraomainen saa ratkaista, miten ulkopuolelle jäävät pankit erottuvat yhteenliittymän pankeista. Lomakkeiston uusiminen kokonaan nopeasti olisi hyvin vaikeaa.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.