Mainos

Osuuskaupan kiinteistöjohtajalla toinenkin outo talokauppa

Osuuskauppa HOK-Elannon entiseltä kiinteistöjohtajalta on paljastunut toinenkin outo talokauppa. Tässäkin tapauksessa kiinteistöjohtajan oman talokaupan vastapuoli oli myynyt tonttimaata osuuskaupalle.

Maanantaina MTV3 kertoi talokaupasta kokoomuslaisen poliitikon, kuntapäättäjä Juhani Sjöblomin perheyrityksen kanssa. Yritys osti kiinteistöjohtaja Jari Leivon omakotitalon hyvällä hinnalla vain päivä sen jälkeen, kun Sjöblomin veljekset olivat myyneet osuuskaupalle maata Prisman tontiksi.

Kun MTV3 kysyi asiasta maanantaina, Leivo väitti, että HOK-Elannon sisäinen tarkastus olisi tutkinut kyseisen kaupan jo vuonna 2007.

HOK-Elannon mukaan tuolloin tehty tarkastus käsitteli kuitenkin toista talokauppaa. Sen Leivo oli tehnyt nykyisestä kodistaan.

– Asunnon myyjänä toiminut rakennusliike oli tehnyt tonttikauppoja HOK-elannon kanssa. Ne tehtiin muistaakseni vuoden 2006 puolella. Tilanne oli siis samanlainen kuin Sjöblomin kaupan suhteen, selittää HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi.

HOK-Elanto ryhtyi tutkimaan nykyisen talon kauppaa saatuaan vihjeen, jonka mukaan kauppa kannattaisi selvittää. Tarkastuksessa kauppa sai HOK-Elannon hyväksynnän.

"Ei toistaiseksi merkkejä henkilökohtaisesta hyödystä"

Prisman tonttikaupan osalta Niemi vakuuttaa saaneensa varmistuksen, että kauppahinta oli asiallinen.

Sjöblomin yrityksen kanssa tehdystä talokaupasta selvitykset ovat yhä kesken. Tähän mennessä HOK-Elanto ei oman ilmoituksensa mukaan ole havainnut, että Leivo olisi saanut erityistä taloudellista hyötyä kaupoista.

Alustava selvitys perustuu mm. kiinteistövälittäjän vuonna 2007 antamaan arvioon. Nyt osuuskauppa sanoo yrittävänsä selvittää, onko arvio asiallinen.

MTV3:lle asiaa kommentoineet kiinteistövälittäjät ovat ihmetelleet vuoden 2007 kovaa hintaa ja sitä, että talon arvo oli pudonnut viime syksyyn peräti 165 000 euroa. Tuolloin Sjöblomin yritys myi talon sukulaismiehelle.

– Minä en ole siihen taloon tutustunut, joten en osaa arvioida hinnan oikeellisuutta, Niemi sanoo.

Leivo oli ilmoittanut Sjöblomin kanssa suunnittelemistaan talokaupoista etukäteen tuolloiselle HOK-Elannon toimitusjohtajalle Arto Hiltuselle.

Olisiko parempi, että tällaisia henkilökohtaisia kiinteistökauppoja ei lainkaan tehtäisi samoihin aikoihin osuuskaupan kauppojen kanssa, oli hinta mikä hyvänsä?

– Paras ratkaisu olisi ilman muuta, että tällaista tilannetta ei olisi ollenkaan. Totta kai jokaisella työntekijällämme on oikeus tehdä omia talokauppojaan valitsemiensa tahojen kanssa. Tilanne on ongelmallinen, kun tässä on tämä intressiristiriita. Jos itse olisin ollut toimitusjohtajana tuolloin, olisin ilman muuta halunnut lisäselvityksiä, Niemi selittää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.