Mainos

Ostovoima laskee – jo joka neljäs talous ilman säästöjä

Työssäkäyvän väestön ostovoima laskee ensi vuonna.

Esimerkiksi bensan, veden ja sähkön hinta ovat kaikki olleet nousussa. Verotus on niin ikään kiristynyt, mutta tulot ovat kasvaneet vain vähän. Lopputuloksena työssäkäyvien ostovoiman arvellaan heikentyvän noin puoli prosenttia.

Huonoista näkymistä huolimatta ihmiset eivät ole juurikaan varautuneet taloudellisiin vaikeuksiin. OP Pohjolan mukaan joka neljäs kotitalous on nykyään täysin vailla säästöjä. Toisella neljänneksellä säästöjä on korkeintaan kaksi tuhatta euroa.

– Kotitaloudet ovat tällä hetkellä epävarmoja siitä, kuinka paljon heidän pitäisi säästää. He pitävät itsekin omaa varautumistaan riittämättömänä, sanoo ekonomisti Maarit Lindström OP Pohjolasta.

Kotitalouksien heikkoa taloustilannetta koettelee entisestään se, että yt-neuvotteluiden piirissä on tai on ollut tänä vuonna 50 000 suomalaista palkansaajaa.

– Meidän barometrimme mukaan 70 prosenttia pitää työttömyyteen varautumista tärkeänä. Kuitenkin vain 40 prosenttia on sitä mieltä, että he ovat varautuneet siihen riittävästi, Lindström sanoo.

(MTV3)

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 8.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.