Ostoskeskushyökkäyksestä selvinnyt kertoo: "Sotkin itseäni uhrin verellä"

Nairobin hyökkäyksestä hengissä selvinnyt radiojuontaja Sneha Kothari Mashru oli lauantaina Nairobin Westgate-ostoskeskuksessa, kun terroristien aseellinen hyökkäys alkoi.

– Piileskelimme auton takana, kun yksi terroristeista saapui ja ryhtyi ampumaan silmittömästi kaikkea mikä liikkui, kertoo Mashru.

Tämän jälkeen asemies poistui paikalta. Mashru kertoo tuolloin huomanneensa, että hänen vieressään makasi teini-ikäinen poika.

– Hän makasi maassa vatsalleen ja hengitti raskaasti. Ymmärsin, että hän oli haavoittunut, mutten tiennyt kuinka vakavasti. Yritin saada hänelle vettä, mutta sitä ei ollut missään, muistelee Mashru.

Yhtäkkiä matkapuhelin alkoi soida. Puhelin soi useita kertoja. Mashru kertoo pelänneensä, että asemies tulisi takaisin kuullessaan puhelimen soivan.

Mashru ymmärsi pian, että kännykkä soi maassa vatsalleen makaavan teini-ikäisen pojan alla.

– Pistin käteni hänen vatsansa alle löytääkseni soivan kännykän. Silloin tajusin, että häntä oli ammuttu, sillä hän vuoti runsaasti verta. Otin verisen kännykän varovasti hänen altaan ja yritin sulkea sen.

Pian ammuskelu alkoi uudelleen. Mashru kertoo hieroneensa pojan verta itseensä.

– Verta oli paljon. Sotkin sillä käsivarsiani, jotta näyttäisin kuolleelta tai vaikeasti haavoittuneelta. Samaan aikaan huomasin, että poika lopetti hengittämisen, kertoo murtunut Mashru.

Mashru pääsi ostoskeskuksesta myöhemmin ulos, kun hänen miehensä ja poliisi löysivät hänet.

Mashru ei ole saanut mielestään menehtynyttä nuorukaista.

– Haluaisin tietää, kuka hän oli. Hänen verensä todennäköisesti pelasti henkeni.

VIDEO: Sneha Kothari Mashrun haastettelu kokonaisuudessaan. (tekstittämätön)

(MTV3 - APTN)

Lue myös:

    Uusimmat