Mainos

Ostoskeskukseen hyökänneet uhkaavat tappaa panttivangit

Piiritystilanne Kenian pääkaupungin Nairobin ostoskeskuksessa on kärjistymässä. Kenian armeijan joukkojen piirittämät, somalialaisen jihadistijärjestön jäsenet ovat uhanneet tappaa panttivankinsa.

– Taistelijamme tappavat panttivangit, jos viholliset käyttävät heitä vastaan voimakeinoja, al-Shabaabin-järjestön edustaja Ali Mohamud Rage uhkasi islamistisella nettisivustolla julkaistussa viestissä.

Toistaiseksi ei ole tietoa, kuinka monta panttivankia ostoskeskukseen linnoittautuneilla hyökkääjillä on. Kenian armeijalähteiden mukaan suurin osa ostoskeskuksessa olleista ihmisistä on saatu ulos rakennuksesta.

Hyökkääjien vankina arvioidaan olevan tällä hetkellä noin kymmenen ihmistä.

Al-Qaida-terroristijärjestöön linkittyneen al-Shabaabin jäsenet hyökkäsivät suosittuun Westgate-ostoskeskukseen lauantai-iltana. Verisessä iskussa kuoli 68 ihmistä ja yli 170 haavoittui.

Kuolleiden joukossa on ollut useampi eurooppalainen. Toistaiseksi tulleiden tietojen mukaan heitä on Iso-Britanniasta, Ranskasta ja Hollannista.

Kenian turvallisuusjoukot aloittivat sunnuntaina hyökkäyksen terroristeja vastaan. Tänään aamulla ostoskeskuksen suunnalta on kuulunut tulitusta ja voimakkaiden räjähdysten ääniä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.