Ostitko Wish-verkkokaupasta tämän tutin? Evira suosittelee poistamaan käytöstä

Evira suosittelee lopettamaaan Wish-verkkokaupasta ostetun tutin käytön.

Wish-verkkokauppa-alustalta ostetusta tutista, jonka sisään on mahdollista laittaa ruokaa, on löydetty terveydelle haitallisia ainesosia. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira suosittelee kaikkia kyseisen tutin ostaneita kuluttajia lopettamaan tutin käytön.

Tutin silikoniosassa on Tullilaboratorion tutkimusten mukaan turvallisen käytön raja-arvon ylittävä määrä haihtuvia yhdisteitä. Haihtuvat yhdisteet on yleisnimitys suurelle joukolle materiaaleista haihtuvia tunnistettuja tai tunnistamattomia kemiallisia yhdisteitä, joista osa saattaa olla haitallisia ihmisen terveydelle.

Haihtuvien aineiden siirtyminen tutista pikkulapsen suuhun on yleensä suurinta uudesta, juuri käyttöön otetusta tutista. Tutkitun tutin sisään on mahdollista laittaa ruokaa, mikä voi lisätä aineiden siirtymistä myös useaan kertaan käytetystä ja steriloidusta tutista.

Haitallinen altistuminen vaatii pitkän ajan

Haihtuvat aineet eivät Eviran mukaan aiheuta akuutteja haittoja terveydelle, koska haitallinen altistuminen vaatii pitkän ajan. Vaikka tuttia olisi käyttänyt jo jonkin aikaa, ei käytöllä ole vaikutusta lapsen terveyteen. Tutin käyttö kannattaa kuitenkin lopettaa, jotta altistus ei jatkuisi.

Evira kertoo tiedotteessaan neuvottelevansa parhaillaan Wish-verkkokauppa-alustan ylläpitäjän kanssa kyseisen tutin myynnin estämisestä, mutta neuvottelut eivät vielä ole johtaneet tutin saamiseen pois markkinapaikalta. Koska ylläpitäjä ei neuvotteluista huolimatta ole ottanut EU-säädösten edellyttämää vastuuta määräystenvastaisen tuotteen myynnin estämisestä, Evira kehottaa suoraan kuluttajia olemaan ostamatta kyseistä tuttia Wish-verkkokauppa-alustalta.

Lähde: Evira

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja