Mainos

Ostatko autoa netistä? Varo, huijareita liikkeellä

Poliisi varoittaa netissä toimivista autokauppahuijareista. Esimerkiksi Oulussa poliisilaitoksen tietoon on kesän aikana tullut useita netissä tehtyyn autokauppaan liittyviä huijauksia. Enimmillään huijatuksi tulleet henkilöautojen ostajat ovat menettäneet jopa toistakymmentätuhatta euroa.

Huijaukset ovat tapahtuneet erilaisten netissä toimivien kauppasivustojen välityksellä.

Tyypillisessä tapauksessa huijari on saanut käsiinsä kuvan Suomen rekisterissä olevasta henkilöautosta, minkä jälkeen kuva on liitetty nettiin laitettuun myynti-ilmoitukseen.

Myyjän ja ostajan välinen yhteydenpito tapahtuu tavallisesti sähköpostitse englanniksi. Myyjä saattaa esimerkiksi kertoa olevansa Suomessa aiemmin asunut ulkomaalainen ja haluavansa nyt päästä eroon suomalaisesta autostaan.

Auton oikealla omistajalla ei yleensä ole mitään tietoa siitä, että hänen autoaan kaupitellaan netissä.

Huijarit pyytävät tavallisesti auton koko hintaa ennakkoon. Autosta tai myyjästä ei kuitenkaan kuulu enää mitään sen jälkeen, kun ostaja on tallettanut rahat myyjän tilille.

Poliisin mukaan huijausten selvittäminen on hankalaa, koska tekijöiden jäljet johtavat usein ulkomaille. Niissäkin tapauksissa, joissa tekijät saadaan selville, on huijattujen rahojen takaisin saanti käytännössä lähes mahdotonta.

Poliisi varoittaakin netissä toimivia autonostajia liiasta luottavaisuudesta.

Erityiseen varovaisuuteen on syytä silloin, kun auto ostetaan pelkkästään myynti-ilmoituksen tietojen ja kuvien perusteella. Poliisin mukaan etenkin kalliimpien autojen ostamista on syytä välttää kokonaan ilman auton näkemistä ja koeajoa. Ennen maksamista auton omistaja olisi syytä varmistaa esimerkiksi ajoneuvorekisteristä.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja