Mainos

Osta eurolla kotimaista - luot tuhat työpaikkaa

Jos jokainen suomalainen kuluttaisi kuukaudessa yhden euron enemmän suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin, vuodessa syntyisi tuhat uutta työpaikkaa Suomeen. Yrittäjät haluavat lisäksi muistuttaa synkkenevän taantuman keskellä, että myös positiivisia talousuutisia kuulee yhä.

Suomalaisen työn liitto on laskenut kansantalouden luvuista, että yhdellä ylimääräisellä eurolla jokainen suomalainen voi tosiaan vaikuttaa paljon tähän taantumaan ja työttömyysuutisiin. Laskelmissa on otettu huomioon mm. tuottavuus ja euron valuuttakurssi.

- Jos jokainen meistä käyttäisi vain euron, siis vain yhden euron kuukaudessa enemmän suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin, saisimme Suomeen tuhat uutta työpaikkaa vuodessa, Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Lars Collin vahvistaa.

Liiton selvityksen mukaan 60 prosenttia kansalaisista uskoo yhä voivansa vaikuttaa työllisyyteen.

- Tämä on positiivinen uutinen kaikille meille - me voimme vaikuttaa, Collin jatkaa.

Suomalaisen työn liitto on lähtenyt mukaan Suomen Nuorkauppakamareiden kampanjaan nimeltä Positiivinen talousuutinen. Sillä halutaan kertoa, että osa yrityksistä yhä työllistää, saa yhä tilauksia ja rekrytoi yhä lisää väkeä.

Kampanjan nettisivustolle on kerätty parin kuukauden aikana 200 positiivista talousuutista.

- Sivustolle on koottu kentältämme myös sellaisia positiivisia uutisia, jotka eivät välttämättä ylitä median uutiskynnystä, kampanjapäällikkö Matti Airaksinen sanoo.

Näissä uutisissa kerrotaan esimerkiksi, että Tampereella Technopoliksen yhteyteen perustetaan uusi ravintola ja töitä on luvassa kymmenelle uudelle vakituiselle. Turussa puolestaan softayritys IT Mill Oy etsii yhä uusia osaajia.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.