Osso Bucco ja valkosipulipolentaa

ossobucco

Osso bucco (4 annosta)

  • 1 kg vasikan tai härän potkaa
  • 2 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 palsternakka
  • 1dl tomaattipyreetä
  • 5 dl lihalientä
  • 2-3 tl suolaa
  • 4 laakerinlehtiä
  • 5 maustepippuria
  • 1 dl vehnäjauhoa

Mausta lihat suolalla ja pyöräytä jauhoissa molemmin puolin. Ruskista ne voissa pannulla ja laita pataan. Kuori ja pilko juurekset samankokoisiksi paloiksi. Kuullota niitä pannulla ja lisää lopuksi tomaattipyree. Kaada lihaliemi pannuun ja anna kiehua hetki. Kaada kaikki pataan lihojen seuraksi ja hauduta hiljalleen keittäen noin 40-50 minuuttia tai kunnes liha on mureaa ja pehmeää.

Nosta lihat pois ja sekoita halutessasi kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarjoa lihat kuohkean ja paksun kastikkeen kanssa.

Valkosipulipolenta (4 annosta)

  • 2 dl polentaryynejä
  • 4 dl täysmaitoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • nokare voita
  • 50 g parmesaania
  • 1-2 tl suolaa

Sulata voi kattilassa ja lisää polentaryynit. Kuullota hetki ja kaada maito kattilaan. Sekoita hyvin ja anna turvota hetki. Lisää suola ja murskattu valkosipuli. Sekoita polentaa koko keittämisen ajan niin, että se ei ota pohjaan kiinni. Kun ryynit on täysin kypsiä nosta kattila pois ja lisää parmesanraaste mukaan. tarjoile polenta osso bucon lisäkkeenä. Voit tarjoilla polentaa myös paistettuna. Levitä kuuma polenta leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja painele tasaiseksi. Jäähdytä kylmäksi tai mieluiten yön yli ja leikkaa siitä annospaloja. Kuumenna uunissa ja tarjoa.

Reseptit: Alex Nurmi/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat